Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.05.2022 00:19

A fost finalizat studiul de amplasament, urmeaz designul proiectului!


A A

Americanii vor s construiasc o minicentral nuclear la Doiceti!

Americanii vor s construiasc o minicentral nuclear la Doiceti!

*Angajamentul României de a dezvolta local reactoarele nucleare SMR realizate de NuScale vine în contextul în care autoritile române s-au angajat la cea mai rapid ieire din zona de crbuni, termenul asumat fiind anul 2032, mai devreme decât Germania sau Polonia

 

Americanii de la NuScale vor s construiasc la Doiceti, pe amplasamentul Fostei Termocentrale, prima central nuclear de mici dimensiuni din lume. Anunul a fost fcut de ctre Virgil Popescu, ministrul Energiei, care a anunat luni locul unde va fi construit prima central modular de mici dimensiuni din lume de ctre americanii de la NuScale.

,,Am finalizat studiul de amplasament i v pot spune c primul proiect SMR (reactoare modulare de mici dimensiuni) va fi pe locul termocentralei de la Doiceti. Trecem la designul proiectului", a transmis Virgil Popescu, ministrul Energiei. România, alturi de partenerul american NuScale, i-a propus ca în maxim 5-6 ani s finalizeze construcia primului SMR comercial, dei varianta demo, de test, din SUA ar trebui s fie gata în 2029.

Angajamentul României de a dezvolta local reactoarele nucleare SMR realizate de NuScale vine în contextul în care autoritile române s-au angajat la cea mai rapid ieire din zona de crbuni, termenul asumat fiind anul 2032, mai devreme decât Germania sau Polonia. Centrala va avea 420 MW, va contine 6 module, iar pe langa acestea vor fi construite proiecte solare pân la o capacitate total de 600 MW.

Violeta StanciuComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Trimis de cetatean la 25.05.2022 16:32

Daca aceasta centrala se va construi o sa avem riscul de poluare radioactiva de Targoviste la doar 10 km. Nu sunt sigur ca cetatenii sunt de acord cu acest proiect. Ar trebui o dezbatere serioasa cu publicul sa stie foarte clar care sunt riscurile de contaminare radioactiva.


Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Campania 2022 de scheme de sprijin cuplat n sectorul vegetal
Rata șomajului, n scdere: 3,07%
"Calitatea vieții pensionarilor din Romnia trebuie mbuntțit"
384 de fermieri dmbovițeni s-au nscris n Programul de tomate
Avanseaz lucrrile la rețeaua de canalizare
Conferința ”Educație financiar pentru creșterea afacerilor și dezvoltarea economic”
673 de locuri de munc disponibile
Pensionarii nu ies n strad pentru proteste
676 de locuri de munc disponibile
Fondurile de vntoare, la mare cutarePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

O grev care anun marea furtun romneasc

GEORGE COAND


Greva cadrelor didactice, cu toate controversele pe care le-a stârnit, a artat guvernrii c coala este acel factor fundamental fr de care o naiune nu poate funciona, nu este viabil. Iar domnului preedinte al republicii, Klaus Werner Iohannis – s reamintim c, la baz, este profesor – i-a btut obrazul punându-i în fa un adevr dur: România educat –... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale