Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginã (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
25.05.2022 00:19
A fost finalizat studiul de amplasament, urmeazã designul proiectului!
Americanii vor sã construiascã o minicentralã nuclearã la Doiceºti!

*Angajamentul României de a dezvolta local reactoarele nucleare SMR realizate de NuScale vine în contextul în care autoritãþile române s-au angajat la cea mai rapidã ieºire din zona de cãrbuni, termenul asumat fiind anul 2032, mai devreme decât Germania sau Polonia
Americanii de la NuScale vor sã construiascã la Doiceºti, pe amplasamentul Fostei Termocentrale, prima centralã nuclearã de mici dimensiuni din lume. Anunþul a fost fãcut de cãtre Virgil Popescu, ministrul Energiei, care a anunþat luni locul unde va fi construitã prima centralã modularã de mici dimensiuni din lume de cãtre americanii de la NuScale.
,,Am finalizat studiul de amplasament ºi vã pot spune cã primul proiect SMR (reactoare modulare de mici dimensiuni) va fi pe locul termocentralei de la Doiceºti. Trecem la designul proiectului", a transmis Virgil Popescu, ministrul Energiei. România, alãturi de partenerul american NuScale, ºi-a propus ca în maxim 5-6 ani sã finalizeze construcþia primului SMR comercial, deºi varianta demo, de test, din SUA ar trebui sã fie gata în 2029.
Angajamentul României de a dezvolta local reactoarele nucleare SMR realizate de NuScale vine în contextul în care autoritãþile române s-au angajat la cea mai rapidã ieºire din zona de cãrbuni, termenul asumat fiind anul 2032, mai devreme decât Germania sau Polonia. Centrala va avea 420 MW, va contine 6 module, iar pe langa acestea vor fi construite proiecte solare pânã la o capacitate totalã de 600 MW.
Violeta Stanciu
Comentarii
sau
Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook
Trimis de cetatean la 25.05.2022 16:32
Daca aceasta centrala se va construi o sa avem riscul de poluare radioactiva de Targoviste la doar 10 km. Nu sunt sigur ca cetatenii sunt de acord cu acest proiect. Ar trebui o dezbatere serioasa cu publicul sa stie foarte clar care sunt riscurile de contaminare radioactiva.
Din aceeaºi categorie
Campania 2022 de scheme de sprijin cuplat în sectorul vegetalRata șomajului, în scãdere: 3,07%
"Calitatea vieții pensionarilor din România trebuie îmbunãtãțitã"
384 de fermieri dâmbovițeni s-au înscris în Programul de tomate
Avanseazã lucrãrile la rețeaua de canalizare
Conferința ”Educație financiarã pentru creșterea afacerilor și dezvoltarea economicã”
673 de locuri de muncã disponibile
Pensionarii nu ies în stradã pentru proteste
676 de locuri de muncã disponibile
Fondurile de vânãtoare, la mare cãutare
Editorial
O grevã care anunþã marea furtunã româneascã

GEORGE COANDÃ
Greva cadrelor didactice, cu toate controversele pe care le-a stârnit, a arãtat guvernãrii cã ªcoala este acel factor fundamental fãrã de care o naþiune nu poate funcþiona, nu este viabilã. Iar domnului preºedinte al republicii, Klaus Werner Iohannis – sã reamintim cã, la bazã, este profesor – i-a bãtut obrazul punându-i în faþã un adevãr dur: România educatã –... [citeºte tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
