Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.05.2022 00:19

A fost finalizat studiul de amplasament, urmează designul proiectului!


A A

Americanii vor să construiască o minicentrală nucleară la Doicești!

Americanii vor să construiască o minicentrală nucleară la Doicești!

*Angajamentul României de a dezvolta local reactoarele nucleare SMR realizate de NuScale vine în contextul în care autoritățile române s-au angajat la cea mai rapidă ieșire din zona de cărbuni, termenul asumat fiind anul 2032, mai devreme decât Germania sau Polonia

 

Americanii de la NuScale vor să construiască la Doicești, pe amplasamentul Fostei Termocentrale, prima centrală nucleară de mici dimensiuni din lume. Anunțul a fost făcut de către Virgil Popescu, ministrul Energiei, care a anunțat luni locul unde va fi construită prima centrală modulară de mici dimensiuni din lume de către americanii de la NuScale.

,,Am finalizat studiul de amplasament și vă pot spune că primul proiect SMR (reactoare modulare de mici dimensiuni) va fi pe locul termocentralei de la Doicești. Trecem la designul proiectului", a transmis Virgil Popescu, ministrul Energiei. România, alături de partenerul american NuScale, și-a propus ca în maxim 5-6 ani să finalizeze construcția primului SMR comercial, deși varianta demo, de test, din SUA ar trebui să fie gata în 2029.

Angajamentul României de a dezvolta local reactoarele nucleare SMR realizate de NuScale vine în contextul în care autoritățile române s-au angajat la cea mai rapidă ieșire din zona de cărbuni, termenul asumat fiind anul 2032, mai devreme decât Germania sau Polonia. Centrala va avea 420 MW, va contine 6 module, iar pe langa acestea vor fi construite proiecte solare până la o capacitate totală de 600 MW.

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de cetatean la 25.05.2022 16:32

Daca aceasta centrala se va construi o sa avem riscul de poluare radioactiva de Targoviste la doar 10 km. Nu sunt sigur ca cetatenii sunt de acord cu acest proiect. Ar trebui o dezbatere serioasa cu publicul sa stie foarte clar care sunt riscurile de contaminare radioactiva.


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic
10 cursuri de formare profesională, prin AJOFM Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale