Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.06.2021 00:15

În Dâmbovița,


A A

Amenzi de 96 mii lei aplicate de ITM

Amenzi de 96 mii lei aplicate de ITM

Comunicat de presă

În conformitate cu Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii, pentru anul 2021, și având în vedere obiectivele specifice ale instituției, în perioada 9- 16 iunie 2021, la nivelul tuturor inspectoratelor de muncă din țară, s-a desfășurat Campania Națională pentru identificarea cazurilor de muncă fără forme legale, la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor. Acțiunea a avut ca scop diminuarea fenomenului muncii nedeclarate, identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor și a tinerilor, conștientizarea consecințelor sociale și economice pe care munca fără forme legale le produce și respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă. Subliniem faptul că persoanele care lucrează ”la negru” sunt lipsite de protecție socială, nu au siguranța muncii prestate și, de cele mai multe ori, își desfășoară activitatea în condiții precare, fără echipamente corespunzătoare și fără a li se respecta drepturile. Munca nedeclarată presupune un risc și pentru angajator, întrucât acesta nu are posibilitatea legală de ai responsabiliza pe muncitori pentru eventualele prejudicii produse și, nu în ultimul rând, bugetul de stat este prejudiciat prin sustragerea de la plata impozitelor și a contribuțiilor sociale. În cadrul acțiunii au efectuat controale privind modul de respectare a regulilor de sănătate și protecție în muncă și inspectorii SSM, care au urmărit respectarea normelor de protecție a integrității fizice a angajaților, instruirea acestora și întocmirea planurilor proprii SSM.. La nivelul județului Dâmbovița, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă au efectuat 31 de controale în domeniul relațiilor de muncă și 19 în domeniul sănătății și securității în muncă, toate la angajatori din domeniul construcțiilor. Au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, din care 6 amenzi, în valoare totală de 96 de mii de lei. Dintre acestea, două sancțiuni, în valoare totală de 80 de mii de lei, au fost acordate unui număr de doi angajatori, care aveau la muncă 4 persoane fără forme legale. În domeniul sănătății și securității în muncă, s-au depistat deficiențe ca nepurtarea echipamentului de protecție, lipsa instruirii periodice a angajaților, lipsa planului propriu SSM, plan propriu neavizat de coordonatorul SSM sau lipsa supravegherii stării de sănătate a angajaților.

Lixandru Marius Inspector ȘefComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Incendii puternice la Mija și Târgoviște
Coaliția contranaturii...
Stația antigrindină, o promisiune neonorată!
Drumul de la Nisipuri, redeschis traficului rutier
Calamitățile din zona de munte încing spiritele în Palatul administrative
Parteneriate europene pentru salvarea presei
Infecțiile respiratorii, în creștere!
Stația de capăt de pe Calea Ialomiței prinde contur
Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL) al CJD, turat la maxim!
Ni se interzice să fim români...
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Coaliția contranaturii...

... este pe cale să sară în aer. Căci, UDMR, gând la gând și mână-n mână, cu Budapesta, nu vrea, nem, nici în ruptul capului, să-și dea acordul cu desființarea SIIJ și pe legiferarea LGBTO și a nașterilor de către bărbați. Și, uite cum, vrând-nevrând, dar logic și obiectiv, n-am nimic împotriva acestei alianțe frățești udemeristo- budapestene care dă cu tifla-n nasul ăla obraznic al dictatorilor de la Bruxelles.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale