Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.09.2021 00:14

În luna august 2021,


A A

Amenzi cu duiumul de la ITM Dâmbovița

Amenzi cu duiumul de la ITM Dâmbovița

Luna august a fost una plină pentru inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița. Aceștia au desfășurat atât controale prevăzute în Programul Cadru de acțiuni pentru anul în curs, dar au realizat și acțiuni de verificare a evenimentelor survenite în cadrul activității societăților dâmbovițene. Începând cu această lună, conform „Planului de măsuri realizat de Inspecția Muncii in colaborare cu Ministerul Muncii si Protecției Sociale in vederea reducerii incidenței muncii nedeclarate și subdeclarate”, inspectorii I.T.M. Dâmbovița au demarat atât campania de informare a angajatorilor din domeniile: construcții – cod CAEN 41, 42, 43, fabricarea produselor de brutarie si a produselor fainoase – cod CAEN 107, protectie si garda – cod CAEN 801, depozite – cod CAEN 5210, intreținerea si repararea autovehiculelor – cod CAEN 4520, comerț – cod CAEN 47, notariate si birou avocatură – cod CAEN 691, arhitectură – cod CAEN 7111 cât și campanii de control la angajatorii care desfășoară activități in domeniile enumerate.

Pe parcursul lunii trecute, prin acțiunile de control desfășurate în domeniile relații de muncă și securitate și sănătate in muncă, au fost verificați 154 de angajatori, aplicându-se avertismente și amenzi în valoare de 158000 lei.

Cele mai multe deficiențe, în domeniul relațiilor de muncă, au fost constatate în domenii precum: panificatie, construcții, confecții textile, transport de mărfuri și comerț.

În privința controalelor efectuate în domeniul securității și sănătății în muncă, au fost descoperite neconformități ca: nepurtarea echipamentelor individuale de protecție aflate in dotare, de către lucratori, neactualizarea evaluarii riscurilor la modificarea condițiilor de lucru (expunerea la SARS-CoV-2), instruirea ineficientă a lucrătorilor, corespunzătoare activităților desfășurate.

În urma controalelor ce au vizat munca nedeclarată, au fost depistate 8 persoane fără forme legale de angajare, in domeniile panificație si construcții. Munca nedeclarată a fost sancționată cu amenzi de pana la 120000 lei.

„O activitate prioritară în cadrul instituției a fost, și pe parcursul lunii trecute, soluționarea petițiilor și a reclamațiilor, adresate de salariații firmelor din județul Dâmbovița, care au sesizat nereguli în desfășurarea raporturilor de muncă pe care le-au avut cu angajatorii. Astfel, în luna august 2021, ITM Dâmbovița a înregistrat 50 de petiții și reclamații ce au fost repartizate departamentelor de control spre soluționare, conform prevederilor O.G. 27/2002 modificată. Aspectele sesizate au vizat în principal nerespectarea termenilor stabiliți prin contractul individual de muncă, neacordarea sau neplata concediului de odihnă și a concediului medical. Alte aproximativ 90 de persoane s-au adresat direct instituției, primind indicații verbale pentru soluționarea problemelor semnalate. O mare parte a persoanelor care au venit la sediul ITM Dâmbovița au solicitat verificarea încheierii și înregistrării contractului de muncă, în condițiile negociate, dar și acte doveditoare ale vechimii în muncă”, ne-a declarat Marius Lixandru, Inspector Șef ITM Dâmbovița.

V.A.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Fermierii pot cere decontarea motorinei pentru agricultură!
Rețea de gaze finalizată la Niculești
292 de locuri de muncă disponibile
Societățile mari din Târgoviște, afectate de creșterea facturilor la energie!
Noi proiecte pentru fluidizarea traficului rutier
„România trebuie să se scuture odată”
P.U.Z. - “INTRODUCERE ÎN INTRAVILAN - DEZMEMBRARE
Plăți în avans pentru cererile unice ale fermierilor
Sindicaliștii, rezervați privind dezghețarea salariilor în 2022
Proiectul eficientizării energiei electrice în instituțiile publice
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Taxe, taxe, adunăm… (I)

Cât de mult ne interesează, ca cetățeni, bugetul țării, și cum ne influențează acesta viața? Din când în când auzim expresii de genul „Ministrul Educației se luptă pentru a avea un procent mai mare pentru sectorul pe care îl reprezintă” sau „finanțările de la bugetul de stat se duc cu predilecție spre orașele cu primari aparținând coaliției de guvernare”.... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale