Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.04.2021 00:21

Sindicaliștii din Apărare propun înființarea unei structuri sub coordonarea directă a Guvernului!


A A

Agenția Națională de Tehnică Militară și Offset!

Agenția Națională de Tehnică Militară și Offset!

  *„De ce am pus-o pe masă la comisiile din Parlament? Pentru că poate trezim interesul la vreun partid vizavi de propunerile noastre și de felul cum vedem noi această agenție și s-ar putea să le dea la unii idei bune, pentru că nu or fi toți cretini în țara asta”

 

Violeta Stanciu


Agenție Națională de Tehnică Militară și Offset sau crearea unui holding pentru exportul de armament! Aceasta este propunerea venită din partea angajaților din industria de apărare care a fost înaintată deja comisiilor pentru reformă și privatizare din Parlament. În documentul întocmit de Alianța Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA) se arată că sistemul actual de organizare a industriei de apărare nu este viabil, nu corespunde cerințelor actuale, nu poate asigura dotarea forțelor armate, iar revigorarea acestei industrii este posibilă doar prin contopirea a trei sau patru entități, care acum se află în subordinea a trei ministere, într-o singură entitate care ar urma să se afle în coordonarea directă a Guvernului. ,,Industria de apărare se află într-un moment de răscruce. Grupurile de lucru constituite pentru elaborarea Strategiei industriei de securitate, prea multe (22), nu vedem cum ar putea propune ceva clar, concret, eficient în acest sens. Să nu uităm că în Consiliul Suprem de Apărare a Țării s-a aprobat (avizat) o strategie, care este de fapt o discuție legată de ce produc, mai bine spus ce spun că produc, 9-10 societăți din cele 22 cu capital de stat din industria de apărare”, se arată în documentul ASIAA.

,,Noi sperăm că mai sunt și oameni cu ceva românesc în ei, cu spirit de român adevărat care să gândească și în contextul geopolitic actual...”

Președintele ASIAA, Constantin Bucuroiu își exprimă speranța ca prin acest demers să se elimine definitiv aspectul păgubos întâlnit până acum, ,,acela de a ne călca pe bătături singuri și a pierde contracte și oportunități din cauza faptului că fiecare trage într-o anumită direcție”. ,,Este o propunere a noastră pe care am pus-o și pe masa celorlalte guverne, cel puțin a ultimului guvern. De data asta noi am mers în Parlament cu ea, să fie studiată, pentru că de aceea sunt comisii pentru apărare, comisii economice... Uite noi venim cu o gândire, de ce considerăm noi că această gândire a noastră este mai bună? Pentru că ea are un conținut care spune foarte clar unde ar trebui să fie industria de apărare, astfel încât caracterul strategic să fie cu adevărat respectat pentru că am văzut ce se întâmplă... Dacă, la Economie, vine un ministru cu gândirea lui Năsui totul se duce de râpă. Plus de asta, fiind trei companii – Romtehnica, Romarm și cea de export – se calcă pe bătături la licitații și îți dau la gioale între ei, nici nu trebuie să vină altă firmă din străinătate să ne bată la licitație, pentru că noi ne împiedicăm unii pe alții. În al doilea rând fiind toate sub aceeași pălărie, noi am zis să fie sub coordonarea directă a Guvernului, ca să nu mai fie o problemă. Pentru că acum primul ministru cheamă la ordin... și Apărarea... și Economia. Dacă întâlnești doi miniștrii, cum este în momentul de față, unul care vrea să facă ceva, cum este Nicolae Ciucă (n.n. ministrul Apărării) și altul care nu vrea să facă, așa cum e Năsui de la Economie iarăși s-a dus totul de râpă. De aici a plecat gândirea noastră. Noi, cel puțin, am demonstrat că măcar avem o gândire. De ce am pus-o pe masă la comisiile din Parlament? Pentru că poate trezim interesul la vreun partid vizavi de propunerile noastre și de felul cum vedem noi această agenție și s-ar putea să le dea la unii idei bune, pentru că nu or fi toți cretini în țara asta. Noi sperăm că mai sunt și oameni cu ceva românesc în ei, cu spirit de român adevărat care să gândească și în contextul geopolitic actual, în contextul internațional vizavi de mișcările acestea de blocuri militare, de înțelegeri militare. De aici a plecat speranța noastră... Cel puțin noi punem o piatră la temelie.... Noi nu ne dăm bătuți... Săptămâna viitoare ne întâlnim cu Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat, după aceea ne vom întâlni și cu cei din Camera Deputaților. Speranța noastră este că încet - încet eliminăm un aspect, acela de a ne călca pe bătături singuri și a pierde contracte și oportunități din cauza faptului că fiecare trage într-o anumită direcție”, ne-a declarat președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA), Constantin Bucuroiu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Autoritățile locale din Runcu anunță noi proiecte de investiții
Medicii de familie, cu plata la zi
Turismul dâmbovițean, în regres
Gaze naturale în comuna Raciu
252 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Parteneriat important la orizont
241 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Primăria Runcu își propune asfaltarea a trei kilometri de drumuri
Scăderi importante privind autorizațiile de construcție pentru locuințe
263 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale