Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.06.2021 00:10

Ieri, 14 iunie, de „Ziua Mondială a Donatorului de Sânge”,


A A

Acțiuni la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița

Acțiuni la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița

❚ „Intenționez ca și în perioada 14-18 iunie să fie săptămâna donatorilor de sânge și începem chiar de luni, 14 iunie, de ziua lor”

 

VIOLETA STANCIU


În fiecare an, la data de 14 iunie, se celebrează în întreaga lume „Ziua Mondială a Donatorului de Sânge”, prilej pentru a crește gradul de conștientizare asupra necesității condițiilor de siguranță în donarea de sânge și a mulțumi totodată donatorilor voluntari de sânge pentru gestul lor de a salva vieți. Această zi a fost aleasă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ca un omagiu în amintirea imunologului austriac Karl Landsteiner, laureat al premiului Nobel pentru medicină în anul 1930, pentru descoperirea grupelor de sânge ABO (4). Datorită lui, transfuziile de sânge au devenit astăzi proceduri de rutină medicală. Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița a marcat această zi specială prin acțiuni specifice, iar donatorii au fost recompensați cu diplome de fidelitate „care să le aducă aminte de gestul acesta foarte important și generos care este donarea de sânge”. „Pe 14 iunie, în fiecare an, serbăm Ziua Mondială a donatorului de sânge în memoria celebrului hematolog Karl Landsteiner care a descoperit grupele sanguine, iar de la acel moment transfuziile au fost mai sigure, nu s-a mai murit din cauza transfuziilor de sânge făcute greșit. În fiecare an, noi căutăm să marcăm momentul cu mici atenții pentru donatorii noștri, respectiv cu diplome de fidelitate, materiale care să le aducă aminte de gestul acesta foarte important și generos care este donarea de sânge. La fel se întâmplă și anul acesta, pentru că intenționez ca și în perioada 14-18 iunie să fie săptămâna donatorilor de sânge și am început chiar de luni, 14 iunie, de ziua lor. Facem niște tricouri, niște mici daruri simbolice ca să marcăm această dată importantă pentru omenire. Eu am făcut adrese și către partenerii noștri pentru a fi alături de noi”, a declarat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, dr. Iulia Stanciu.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

208 persoane de la Bursa locurilor de muncă s-au angajat!
Instituțiile sociale, în atenția Arhiepiscopiei Târgoviștei
242 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Întreruperi de energie electrică
Exercițiu ISU spectaculos la Târgoviște
Medicii de familie așteaptă să vadă "negru pe alb" ce prevede noul contract
Informarea turiștilor și protejarea mediului, principalele priorități ale jandarmilor montani
Noi cazuri de COVID-19 în județul Dâmbovița
Statistici îngrijorătoare: spor natural negativ
Numărul de infectări cu SARS-CoV2 a crescut în județul Dâmbovița
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Coaliția contranaturii...

... este pe cale să sară în aer. Căci, UDMR, gând la gând și mână-n mână, cu Budapesta, nu vrea, nem, nici în ruptul capului, să-și dea acordul cu desființarea SIIJ și pe legiferarea LGBTO și a nașterilor de către bărbați. Și, uite cum, vrând-nevrând, dar logic și obiectiv, n-am nimic împotriva acestei alianțe frățești udemeristo- budapestene care dă cu tifla-n nasul ăla obraznic al dictatorilor de la Bruxelles.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale