Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.07.2020 00:18

Primarul de la Pucioasa vrea ca Spitalul Orășenesc să revină la normal


A A

"A plouat cu promisiuni din partea celui mai mincinos Minister al Sănătății"


❚ „În acest moment stocurile de materiale de protecție s-au terminat, nu mai sunt teste în tot județul”, afirmă edilul Pucioasei

 

VIOLETA STANCIU


Primarul de la Pucioasa, Constantin Ana vrea ca Spitalul Orășenesc Pucioasa să scape de actualul statut, de Spital Suport Covid 19, astfel încât acesta să revină la normal în cel mai scurt timp și să fie redat pacienților din localitate, dar și celor din nordul județului care au mare nevoie de el. Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Constantin Ana a ținut să sublinieze că stocurile de materiale de protecție ale spitalului sunt pe zero, spunând în același timp că testele pentru COVID 19 s-au epuizat în tot județul. Pentru că nu a fost ajutat cu nimic de la nivel central, ci numai cu promisiuni deșarte, edilul a avut o ieșire destul furtunoasă la adresa Ministerul Sănătății, pe care l-a numit „cel mai mincinos minister”.

„Ministerul Sănătății nu ne-a sprijinit cu absolut nimic, nici măcar cu necesarul de cadre medicale de care aveam nevoie”

„Marele nostru of este că Spitalul de la Pucioasa a fost nominalizat ca spital suport Covid fără ca noi să fim consultați, fără ca noi să fim părtași la această decizie importantă și fără ca noi să fim sprijiniți, ceea ce este cel mai grav. În momentul în care Spitalul Orășenesc Pucioasa a devenit Spital Covid a plouat cu promisiuni din partea celui mai mincinos minister pe care l-am cunoscut, Ministerul Sănătății. În afară de circa 600 de combinezoane venite către Spitalul Orășenesc Pucioasa, Ministerul Sănătății nu ne-a sprijinit cu absolut nimic, nici măcar cu necesarul de cadre medicale de care aveam nevoie. În tot acest timp, prin spital au trecut sute de persoane infestate cu Covid. Așa cum știți, procedura, până acum o săptămână, zece zile, era simplă, erai depistat, ajungeai la Infecțioase, dacă nu prezentai probleme foarte mari ajungeai la Spitalul Suport Covid, unde după 14 zile se făceau câte două teste, din două în două zile, până când se constata negativizarea pacientului și abia atunci era externat. Un lucru destul de greu de controlat, în condițiile în care au fost persoane care au stat și 50 de zile în spital, persoane care au clacat psihic datorită acestui fapt. Lucrurile s-au schimbat parțial în bine, dar de ce spun parțial, pentru că ne duc, cred eu, în extrema cealaltă. Astăzi avem în spital 62 de persoane internate, iar după noile regementări venite în urma deciziei Curții Constituționale aceștia pot solicita externarea, la cerere, fără să mai aștepte măcar singurul test care este prevăzut astăzi în procedura standard... Așa cum știți nimeni nu ne garantează că după 14 zile respectivul pacient s-a negativizat și am avut atâtea exemple în spital. Așa cu știți nimeni nu ne poate garanta că astăzi pacienții care se externează, la cerere, sunt suficient de serioși și responsabili încât să stea acasă în restul de zile până la 14, până când se consideră că virusul nu mai e atât de periculos...”, a declarat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

„Transmit factorilor decidenți de la nivelul județului că nu suntem dispuși să mai facem niciun sacrificiu”

Edilul este decis să nu mai suporte nici un fel de cheltuială la spital, în condițiile în care nu a reușit să recupereze sumele consumate până acum. De asemenea, primarul a spus că a renunțat la prea multe proiecte locale, la prea multe investiții de interes local pentru a susține acest spital. „Noi trebuie să facem un demes pe care oamenii ni-l solicită din prima zi de când spitalul a fost declarat Spital Covid, să facem un demers către Ministerul Sănătății să ieșim din acest sistem. Probabil că, în câteva zile, în stilul în care oamenii vor face cerere pentru externarea lor, spitalul va rămâne liber, va fi aproape gol... Și atunci îmi permit să cred că putem pune la dispoziția pacienților, care vor mai rămâne, o secție exterioară în așa fel încât să redăm corpul central pacienților. Avem 70.000 de oameni care, de patru luni, suferă, avem oameni cu boli cronice care nu pot să beneficieze de un tratament corect datorită faptului că spitalul a fost blocat total. Conducerea spitalului a făcut niște demersuri foarte importante și am reușit să redeschidem doar în Ambulatoriu, Compartimentul de Pediatrie, adică oferim serviciile medicale respective doar în Ambulatoriu, deocamdată. La fel și Psihiatrie și alte câteva specializări, dar consider că a venit momentul să tratăm mai serios, mai aplicat această problemă și Spitalul Orășenesc să redevină la ceea ce a fost și să deservească tot nordul județului. Un argument este că în acest moment stocurile de materiale de protecție s-au terminat, nu mai sunt teste în tot județul. Am ajuns, așa, să ne jucăm de-a actul medical în condițiile în care Primăria Pucioasa, care a fost singura instituție ce a susținut acest spital în această perioadă, având parțial și suportul CJD, nu mai este dispusă să cheltuiască niciun ban, nici nu mai avem de unde. Avem probleme atât cu încasarea taxelor și impozitelor locale, cât și cu sumele pe care le-am cheltuit și nu le-am recuperat cu acest spital. Transmit factorilor decidenți de la nivelul județului că nu suntem dispuși să mai facem niciun sacrificiu. Am renunțat la prea multe proiecte locale, la prea multe investiții de interes local pentru a susține acest spital. Este momentul să redevină un spital funcțional, să trăiască din sumele pe care le încasează de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru cazurile tratate și cred că asta trebuie să se întâmple în toată țara”, a mai punctat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu
Norvegia, promovată la Târgoviște
Vot european la 16 ani
PSD Dâmbovița anunță lista candidaților pentru alegerile locale
Sinaxă monahală la Arhiepiscopia Târgoviște
Detectoare de fum montate de pompieri în locuințe


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale