Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.11.2023 00:13

Cum vede liderul de sindicat Constantin Bucuroiu situația actuală a țării:


A A

„Valurile sunt prea mari și ei nu mai stăpânesc barca”

„Valurile sunt prea mari și ei nu mai stăpânesc barca”

Protestele în cascadă și nemulțumirile actuale ale salariaților care aparțin mai multor categorii socio - profesionale își au rădăcinile în trecut, în politica păguboasă a tuturor guvernelor care s-au perindat pe la conducerea țării! O spune liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu, președinte al ASIAA, care semnalează de mult timp faptul că „România va deveni o țară sănătoasă, atunci când va avea o industrie sănătoasă”, aspect neglijat și ignorat cu bună știință de toate guvernele de până acum.

„Atâta timp cât ceea ce s-a făcut pe parcursul acestor ani s-a făcut fără o direcție clară, fără să știi de unde pleci și unde vrei să ajungi, și s-au făcut diferențeri mari între categoriile socio-profesionale, acum ei sunt într-un naufragiu în care valurile sunt prea mari și ei nu mai stăpânesc barca. Cam asta se întâmplă în acest moment. Pe noi, industria de apărare, acum ne-a asimilat la funcționari publici dar până ieri eram productivi pentru că noi suntem productivi, noi trăim din ceea ce producem. Noi, sindicatele, o spunem de mult timp, România va deveni o țară sănătoasă atunci când va avea o industrie sănătoasă. România nu se face bine cu achiziții de miliarde și miliarde din extern, România nu se face bine cu marile lanțuri de magazine care în afară de faptul că angajează și creează aceste locuri de muncă, în rest duc tot profitul în afară. Și dacă intrăm într-un magazin, vedem că la noi ești tratat într-un fel și în Germania în alt fel. Vedem că din 7 case funcționează una singură. Păi funcționează una singură pentru că vor ca profitul să le fie cât mai mare, ca să-l ducă în afară iar statul român pierde și de aici, adică nici măcar numărul de angajați pe care ar fi trebuit să-l aibă nu-l mai au. Pe industria de apărare ce să mai discutăm, dacă tu, stat român, dai zeci de miliarde de dolari, îi trimiți afară, și tu pentru industria ta nu faci un offset cinstit din care cel puțin 85% din valoare, din compensare, să se întoarcă în sistemul național, la bugetul național. Asta este politică de aservire celor din afară, nicidecum pentru bunăstarea poporului”, a declarat liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu, președinte ASIAA.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Investițiile, prioritatea zero a autorităților
UPET SA Târgoviște face angajări!
Peste 300 persoane și-au găsit un loc de muncă
UPET SA Târgoviște face angajări!
Proiecte de peste 216 milioane lei pentru dezvoltare și modernizare
Investițiile în infrastructura rutieră din comuna Raciu se reiau
Două investiții de amploare la Runcu
Scădere alarmantă a efectivelor de porci în județul Dâmbovița
Reabilitarea infrastructurii rutiere la Runcu
"Investițiile private, esențiale pentru dezvoltarea durabilă a localității!"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Tezaurul românilor, nikogda!?

George Coandă


Bineînțeles că fabulosul Tezaur al poporului român, depozitat în 1916-1917, deci, la vremea Primului Război Mondial, de teama de a nu cădea pradă în mâna celui de-al Doilea Reich german care ocupase vechea Românie de la Carpați Meridionali, la Dunăre, Marea Neagră și până la Siretul inferior, așadar depozitat în pântecele nesățios al Kremlinului moscovit pentru a fi protejat și,... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale