Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.08.2022 00:13

Au început protestele, tonul l-au dat ieri polițiștii!


A A

„Se joacă ping pong cu ordinea publică”

„Se joacă ping pong cu ordinea publică”

*„Ne dorim aplicarea Legii 153 în tot, măcar până la sfârșitul acestui an. Ne dorim aplicarea acestei legi pentru că, de 13 ani, Arcul Guvernamental, indiferent de partidele care îl formează,  nu reușește să aplice o lege a salarizării bugetarilor”

 

 

Polițiștii au fost cei care au dat tonul protestelor! Oamenii legii și-au strigat ieri nemulțumirile în fața Ministerului de Finanțe și spun că nu se vor opri până când nu li se va face dreptate. Ei cer aplicarea legii-cadru a salarizării, acordarea unor sporuri prevăzute de lege, actualizarea și recalcularea pensiilor militare de stat. O delegație a polițiștilor din Dâmbovița, condusă de liderul de sindicat Florin Bălan a participat ieri la protestul de la București. La finalul protestului, o delegație a liderilor de sindicat, condusă de președintele SNPC, Marius Ionescu  a fost primită la discuții de ministrul de Finanțe, Adrian Câciu. În urma discuțiilor purtate, Marius Ionescu a declarat reprezentanților mass-media următoarele...

,,Am avut discuții cu d-ul ministru de Finanțe, Adrian Câciu, am înțeles de la dumnealui că există avizul Ministerului de Finanțe pe inițiativa noastră de urgență de la Ministerul Muncii legată de acordarea acelei pătrimi, diferența care mai este de luat pe Legea 153, este foarte puțin ce se va acorda, pentru că, concret, în buzunarul polițistului ar însemna  undeva la 140 de lei pe lună, ceea ce este foarte puțin în contextul actual din România.

Se desfășoară ședința CES unde nu toate ministerele avizatoare au trimis avizele pentru a se intra în dezbatere cu proiectul de ordonanță de la Ministerul Muncii legat de această pătrime care trebuie acordată. De aici vom merge la Ministerul Justiției pentru că din informațiile pe care le avem acum nu există în CES avizul de la Finanțe, de la Justiție, de la Ministerul Dezvoltării și Ministerul Fondurilor Europene. De la Finanțe este emis dar cei de la CES spun că nu ar fi acolo.

Mergem să ne lămurim. Cert este că vom continua protestele până când se va concretiza această inițiativă, care nu este mulțumitoare pentru noi. Ne dorim aplicarea Legii 153 în tot, măcar până la sfârșitul acestui an. Ne dorim aplicarea acestei legi pentru că de 13 ani Arcul Guvernamental, indiferent de partidele care îl formează,  nu reușește să aplice o lege a salarizării bugetarilor.

Bună-rea această lege 153 trebuie aplicată așa cum a fost votată în Parlamentul României, după care putem avea întâlniri să discutăm despre inechitățile pe care le-ar genera. Avem o inițitivă din partea Ministerului de Finanțe benefică în sensul că dorește stabilirea unor întâlniri și cu alte ministere pentru a se elimina această interpretare a noastră că se face ping pong cu  noi între ministetre, pentru că Finanțele spun că nu vor să dea Internele, Internele spun că nu vor să dea Finanțele, etc.

Atunci, o întâlnire cu cărțile pe masă cu toți miniștri care au de dat avize, sunt patru ministere de forță, poate prezidată de primul ministru ar putea fi benefică pentru  a se putea lămuri aspectele care ne macină, că se joacă ping pong cu bugetarii, cu familia ocupațională apărare, ordine publică în special. Vom continua protestele până când se va concretiza această inițiativă a Ministerului Muncii”, a precizat președintele SNPC, Marius Ionescu.

 

 

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița
Doi primari PNL și singurul primar USR au trecut la PSD Dâmbovița
Organizația PRO România Dâmbovița se alătură PSD
Florea Mușat, primarul comunei Băleni, a trecut la PSD Dâmbovița
Potlogi va beneficia de 43 km de rețea de apă și 27 km de rețea de canalizare
PSD Găești anunță planul electoral
Gura Foii va avea apă și canalizare în scurt timp
Centura ocolitoare, în drum spre finalizare
Investiții în infrastructură pentru anul 2024
Necesitatea plafonării prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale