Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.09.2022 00:19

Semnale de alarmă trase ieri de președintele Camerei de Comerț a României, Mihai Daraban, la conferința de presă de la CJD!


A A

„Românii, fanatici ai produselor din import”

„Românii, fanatici ai produselor din import”

*„Ce se poate face, pe termen scurt, este să aducem acea producție de bunuri de larg consum care să satisfacă apetitul consumatorului român”

 

La invitația președintelui CCIA Dâmbovița, Valentin Calcan, președinții și directorii Camerelor de Comerț din Regiunea Sud Muntenia, dar și președintele Camerei de Comerț a României, Mihai Daraban, au participat ieri la Târgoviște, la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița la o întâlnire de lucru axată pe identificarea celor mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor reale ale mediului de afaceri românesc!

Cu acest prilej, tot ieri, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița a avut loc și o conferință de presă susținută de președintele CJD, Corneliu Ștefan, de președintele Camerei de Comerț a României, Mihai Daraban și de președintele CCIA Dâmbovița, Valentin Calcan. La eveniment au mai participat prefectul județului, Claudia Gilia, dar și președinții unor camere de comerț din Regiunea Sud Muntenia, respectiv din județele Prahova, Argeș, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Teleorman, Ilfov.

„Mediul privat dâmbovițean se bucură de întreaga noastră atenție! Suntem un partener activ și, întotdeauna, vom căuta cele mai bune soluții, astfel încât să asigurăm condițiile necesare dezvoltării tuturor afacerilor dâmbovițene.  Colaborarea dintre administrațiile publice și mediul privat este fundamentală pentru o dezvoltare economică sustenabilă. Mă bucur că, prin atragerea de fonduri guvernamentale și europene, dar și din bugetul propriu, Consiliul Județean Dâmbovița oferă posibilitatea angrenării în proiecte și domenii care vor schimba în bine județul nostru”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

„Interesul nostru este să găsim cele mai bune căi astfel încât să dezvoltăm sistemul cameral și să reușim să promovăm cât mai bine antreprenorul și companiile noastre, pentru că acesta este scopul nostru, să putem să sprijinim fiecare firmă și fiecare investitor, pentru binele fiecărui cetățean în parte”, a punctat Valentin Calcan, președintele CCIA Dâmbovița.

„Nu în multe locuri din țară sau în multe județe am văzut acest parteneriat real care există aici între Camera de Comerț, Consiliul Județean, Prefectură și Primărie. Deficitul balanței comerciale a ajuns la sfârșitul anului trecut la 22,8 miliarde, față de 18,3 cu un an înainte, față de 8,5 în 2015. Deci este o creștere exponențială! Am ajuns fanatici ai produselor din import. Ceea ce ne preocupă este cum să echilibrăm această balanță comercială prin atragerea de investiții... Produse românești cu valoare adăugată mare nu prea mai avem, avem niște produse procesate în domeniul alimentar, avem industria mobilei unde Slavă Domnului mai avem 69.000 de salariați, dar în general produse din acestea industriale complexe și 100% românești... nu mai avem. În top 100 sunt doar două firme românești, din păcate. Ce se poate face, pe termen scurt, este să aducem acea producție de bunuri de larg consum care să satisfacă apetitul consumatorului român”, a declarat președintele Camerei de Comerț a României, Mihai Daraban.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Rata șomajului, în ușoară creștere: 2,84 %
Bărbat din Decindeni, reținut de polițiști
CJD a lansat licitația publică pentru reabilitarea DJ 712A
Salbă de amenzi aplicate de polițiști
Sprijin pentru racordarea la rețeaua de apă-canal
Gala „Topul Firmelor”, ediția XXIX-a
200 de fermieri înscriși în Programul pentru cartofi
APIA a autorizat peste 21.000 de plăți pentru fermieri
517 locuri de muncă disponibile
Fosele septice trebuie înscrise într-un registru special de evidență


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale