Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.04.2022 00:16

Deputat PSD Dâmbovița, Ionuț Vulpescu, avertizează:


A A

„României nu-i face bine războiul româno-român”

„României nu-i face bine războiul româno-român”

*„Este momentul să renunțăm la lupta politică oarbă dusă de dragul demonstrării că ceilalți fac rău cetățenilor” *„Programul nostru social nu este nici pentru 3 luni, nici pentru 6 luni, este un program pe termen mediu și știm cu toții că nu exită o baghetă magică să putem schimba lucrurile peste noapte”

 

Deputatul PSD Dâmbovița, Ionuț Vulpescu a reiterat, la ultima conferință de presă de la partid, nevoia de  asigurare a păcii sociale, acesta fiind și motivul principal pentru care social democrații au intrat la guvernare!

„Încep prin a repeta ceea ce spun mereu și anume că problema socială este acum în centrul oricărei guvernări. PSD a venit la guvernare într-un moment în care situația economiei României se degrada din motive de conjunctură externă și decizii de politici publice interne care au făcut ca, pe fondul pandemiei, situația socială a cetățenilor români să se degradeze. Știm că avem niște obligații ca Partid Social Democrat. Programul nostru social nu este nici pentru 3 luni, nici pentru 6 luni, este un program pe termen mediu și știm cu toții că nu exită o baghetă magică să putem schimba lucrurile peste noapte. El are câteva obiective simple, ca enunț și clare.

În primul rând este vorba de păstrarea în primă instanță a puterii de cumpărare a majorității cetățenilor României începând cu cei cu venituri foarte mici și mici, păstrarea accesibilității și funcționalității sistemelor de protecție socială și a celor de educație și de sănătate, păstrarea în țară a forței de muncă în special a celei calificate.

Etapa următoare a programului nostru social privește creșterea puterii de cumpărare. Deocamdată nu se vede o calmare a inflației nicăieri în lume în ciuda măsurilor luate de băncile naționale și de guverne. Piețele au ideile lor despre asta și intervenția statelor este limitată. Putem avea foarte ușor un război intern care pleacă de la sărăcirea abruptă a unei majorității care și așa trăia la limita precarității. Este deci momentul să renunțăm la lupta politică oarbă dusă de dragul demonstrării că ceilalți fac rău cetățenilor.

Acest populism este fără sens. Nu poți da lecții când tu ai fost la guvernare, așa cum fac unii, și ai ratat tot ce se putea rata. Criza asta schimbă multe. Suntem capabili să înțelegem conținutul schimbării sau continuăm să lipim etichete și să dăm lecții de la înălțimea eșecurilor noastre. România are experiența războiului româno - român și nu i-a mers bine. Trebuie să facem pace și să înțelegem nevoia de solidaritate și de lucru împreună.

Repet, acesta a fost sensul intrării PSD la guvernare... asigurarea păcii sociale și pentru asta lucrăm în Guvern și în Parlament”, a declarat deputatul PSD Dâmbovița, Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii… în cadrul unei conferințe de presă.

 

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Campanie de informare privind produsele românești
Conducerea Companiei de Apă, luată la bani mărunți
Contre politice la ședința CJ Dâmbovița
Contre politice la ședința CLM Târgoviște
Ședință extraordinară CJD, cu două proiecte de hotărâre
Bilanț după șase luni de participare la guvernare a PSD!
Demisie PMP din Consiliul Local Municipal Târgoviște
Tinerii liberali dâmbovițeni au curățat Șanțului Cetății din Târgoviște
Străzi modernizate în satul Gemenea Brătulești
„Guvernul a preferat să lase lucrurile complet scăpate de sub control”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Războiul lui Putin, la scara necuprinsă a Universului

Găuri negre (blackhole) și stele neutronice sunt în ciocnire între ele și, apoi, fuzionează; un obiect cosmic misterios dintr-o galaxie pitică, aflată la 3 miliarde ani-lumină de Terra „a produs 1600 de explozii de energie în doar 60 de ore; celebrul telescop spațial Hubble, iscodind cu ochiul său magic Universul, a descoperit rămășițele gazoase ale unei supernove antice rătăcind în Marele Nor al lui Magellan și că centrul Căii... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale