Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.09.2021 00:19

Ieri, la Târgoviște,


A A

„Promenada inimilor” la Muzeul „Casa Romanței”

„Promenada inimilor” la Muzeul „Casa Romanței”

*Participanții la „Promenada inimilor”, eveniment anual organizat de Clubul „Rotary” din Târgoviște, au făcut ieri un popas și la Muzeul „Casa Romanței”, unde au fost întâmpinați cu inimile larg deschise chiar de fondatorii muzeului, Teodor, Alina și Andrei Vasiliu

*Alături de tinerii rotarieni, au fost și membri de vază din conducerea clubului, cu toții fiind impresionați de farmecul acestui muzeu unic în România, dedicat istoriei Romanței și a Festivalului Național „Crizantema de aur”

 

Ieri, Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște a primit vizitatori cu... multe inimioare! Participanții la „Promenada inimilor”, eveniment anual organizat de Clubul „Rotary” din Târgoviște, au făcut un popas și la Muzeul „Casa Romanței”, unde au fost întâmpinați cu inimile larg deschise chiar de fondatorii muzeului, Teodor, Alina și Andrei Vasiliu (muzeograf, care a făcut și un emoționant ghidaj pentru vizitatori).

Alături de tinerii rotarieni, au fost și membri de vază din conducerea clubului, cu toții fiind impresionați de farmecul acestui muzeu unic în România, dedicat istoriei Romanței și a Festivalului Național „Crizantema de aur”. Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște face parte din structura Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște, aflat în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița.  

Atmosfera și exponatele muzeului au produs o impresie deosebită vizitatorilor, atât în sala vocilor de aur, cât și în celelate saloane dedicate compozitorilor, actorilor, trofeelor, dirijorilor etc, în care alături de documente inedite, manuscrise și partituri valoroase, au putut admira vechi instrumente muzicale, ținute de concert și multe obiecte personale ale unor corifei și romanței românești care au onorat scena Festivalului Național „Crizantema de aur”, începând cu anul 1968 până în prezent.

Clădirea face și ea parte din istoria Romanței, fiindcă în acest imobil de patrimoniu a fost semnat actul de înființare a Festivalului Național „Crizantema de aur”, în anul 1968. La finalul vizitei, rotarienii au avut parte și de o surpriză emoționantă, oferită de Alina Mavrodin Vasiliu, care a interpretat „Romanța mea târzie” (m.Dan Mizrahy, v.Mircea Block), acompaniind-se la fostul pian de concert al festivalului. Cu inimile pline de emoție, vizitatorii rotarieni s-au despărțit de gazde cu salutul consacrat în lumea Crizantemiștilor: „Romanța ne unește” !

V.A.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sprijin pentru Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița
Târgurile de toamnă, în vizorul jandarmilor
Stocuri mici de plasmă Covid-19 la Centrul de Transfuzii
Biroul Avocatului Poporului din Ploiești a suspendat audiențele
Creșă modernă la Poiana
Nou record de infectări de coronavirus
„Valul 4 în pandemie, o explozie!”
52 de localități în scenariul Roșu COVID-19
Pompierii verifică spitalele din județ
Activitate restrânsă la Judecătoria Pucioasa
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Bulina roșie (II)

Mobilitatea este ceva fantastic în Europa. Ne-am bucurat în 2002 când nu am mai fost nevoiți să avem acele vize infecte. Deși intrați în Uniunea Europeană în anul 2007, doar în 2014 românii au putut să lucreze fără restricții în Uniunea Europeană. Atunci practic s-a desăvârșit mobilitatea europeană a românului.

Criza pandemică ne-a adus... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale