Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.11.2023 00:14

Vicepreședintele PSD Dâmbovița, Mihai Istrate, trimite săgeți către factorii decidenți


A A

„Pomicultura este defavorizată total”

„Pomicultura este defavorizată total”

*„Merele se vând cu același preț ca acum 20 de ani, dacă se vând și cu prețul acesta. Cea mai mare parte din fructe merge la industrie, pe 40 de bani”

 

Vicepreședintele PSD Dâmbovița, Mihai Istrate, consilier județean și specialist în atragerea fondurilor europene în agricultură a tras un nou semnal de alarmă privind situația grea în care se află pomicultura dâmbovițeană, respectiv pomicultura românească în ansamblul ei. Social democratul a lăsat să se înțeleagă, la conferința de presă de la PSD Dâmbovița, că pomicultura este una dintre cele mai defavorizate ramuri agricole la atragerea fondurilor europene, în condițiile în care „merele se vând cu același preț ca acum 20 de ani”. O altă anomalie sesizată de Mihai Istrate privește situația jalnică în care a ajuns „Programul mărul în școli”, în sensul că, la Voinești, în patria merelor, copii au ajuns să mănânce mere de proastă calitate din Polonia.

„Agricultura în județul Dâmbovița, și cred că în toată țara, a rezistat în ultimii ani doar datorită fondurilor europene. Merele se vând cu același preț ca acum 20 de ani, dacă se vând și cu prețul acesta. Cea mai mare parte din fructe merge  la industrie, pe 40 de bani. Anul acesta este un preț mai bunicel, 40 de bani! Adică, dacă nu ai forță de muncă și trebuie să o plătești, nu-ți ajung banii cu care vinzi fructele să plătești doar forța de muncă, pentru că trebuie să le aduni, să le culegi. Și atunci soluția este atragerea fondurilor europene, dar pomicultura este la acest moment defavorizată total. 35% cofinanțare înseamnă că fondurile acestea le dăm tot la cei care au bani. Și pe Valea Dâmboviței, și în toate zonele din România, unde avem pomicultură, și acolo sunt tineri fermieri, și acolo sunt tineri care vor să rămână și generațiile de fermieri să se reînnoiască, dar cu toată responsabilitatea o spun, pe acest program nu au nicio șansă. Avem un program cu mărul în școală! Am făcut acest program în așa fel încât copiii din Voinești au ajuns să mănânce mere din Polonia, niște mere pe care pomicultorii adevărați nici nu le toacă. Copiii le aruncă. La mine, la Bărbulețu, găsim tomberonul plin de mere, pentru că nu pot mânca așa ceva, iar merele noastre le dăm la industrie sau le vindem cu 1 leu, mă repet, ca acum 20 de ani”, a semnalat vicepreședintele PSD Dâmbovița, Mihai Istrate, consilier județean, specialist în atragerea fondurilor europene în agricultură.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Modernizare DS 276 (strada Câmpului) în satul Lunca, comuna Voinești, județul Dâmbovița”
„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (II)
Târgoviștea va aprinde luminile sărbătorilor de iarnă
„Nu suntem mulțumiți de noul ministru al MAI, Cătălin Predoiu”
Uzina UPET Târgoviște obține prestigioasele certificări API
Platformă betonată pentru depozitarea temporară a deșeurilor din construcții
„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (I)
Finanțare asigurată pentru centurile rutiere din Târgoviște, Pucioasa și Fieni
Situație-limită pentru salvatorii montani dâmbovițeni
Schimbări semnificative în organigrama municipalității Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (II)

A se lua seama, cu toată seriozitatea, la ceea ce s-a întâmplat, fără să fie o întâmplare câtuși de puțin, în San Francisco, la Summitul Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific, de pe la mijlocul lui noiembrie 2023. Ne oferă, dacă nu avem mintea năucă, ci gata să facă un minim efort de a înțelege „mersul lumii”, o perspectivă a unui orizont geopolitic de pe care s-a ridicat un colț al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale