Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.05.2024 00:14

Directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea, anunță...


A A

„Nu sunt focare active de pestă porcină africană în județ”

„Nu sunt focare active de pestă porcină africană în județ”

*Situația se prezintă favorabil și la nivel național, potrivit directorului DSVSA Dâmbovița. La nivelul întregii țări, există doar 13 focare active de pestă porcină africană

 

Directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, Sandu Tolea, a transmis o veste bună dâmbovițenilor: în județ, nu mai există niciun focar activ de pestă porcină africană. Mai mult, acesta a declarat că ultimul focar activ de pestă porcină în Dâmbovița a fost stins la finalul anului trecut.

Situația se prezintă favorabil și la nivel național, potrivit directorului DSVSA Dâmbovița. La nivelul întregii țări, există doar 13 focare active de pestă porcină africană. Sandu Tolea a explicat că, din cele 13 focare, două-trei sunt în ferme mari, iar restul în gospodăriile populației.

„Astăzi, când stăm de vorbă, la nivelul județului Dâmbovița nu există niciun focar de pestă porcină activă. Toate au fost stinse până în noiembrie anul trecut. Și la nivel de țară, numărul focarelor a scăzut, sunt undeva la 13 în toată țara, din care două-trei în ferme mari, restul în gospodăriile populației”, a declarat directorul DSVSA Dâmbovița.

Sandu Tolea a indicat că o combinație de factori a contribuit la această îmbunătățire a situației.

„Unul dintre motive ar fi diminuarea foarte drastică a animalelor la gospodăriile populației, diminuarea foarte mare a numărului de porci mistreți. După cum știți, vectorul pestei porcine africane este mistrețul și pot să  mai spun, un alt motiv, că circulația porcului a fost limitată. Țăranul român de abia de acum încolo încep oamenii să-și cumpere porc pentru Crăciun”, a mai transmis directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)
Infrastructura rutieră din jurul școlilor, în reabilitare de amploare
Festivalul Rhododendronilor, la Peștera
Prefectul Județului, avertizare de caniculă
Reabilitarea școlilor gimnaziale Nr. 1 și Nr. 6, pe masa CLM Târgoviște
Autorizație de construire GIGI AUTO SRL
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (I)
Investiții masive pentru transportul public la Târgoviște
Săptămână „de foc” pentru pompierii dâmbovițeni
Un proiect internațional finanțat de Institutul Cultural Român


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)

Pe mine, unul, ofensiva naționalistă de la europarlamentare în occidentul Uniunii Europene nu m-a luat prin surprindere, cum, de pildă, i-a luat pe Macron și Schultz. Era de așteptat, se simțea deja în aer și a fost produsă de aroganța dictatorilor din Consiliul Europei și din Comisia Europeană, care și-au închipuit Uniunea ca pe propria moșie. Și uite că răzbunarea, pe fond îndreptățită, a venit -, dar dacă mă îngrijorează... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale