Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.05.2022 00:11

VOX POPULI: Alert printre dmbovițeni dup declarația fostului ministru de Finanțe


A A

„Nu cred c am face faț unei inflații de 20%!”

„Nu cred c am face faț unei inflații de 20%!”

Deputatul PNL Dan Vîlceanu, fost ministru al Investiiilor, i-a cerut zilele trecute ministrului Finanțelor s prezinte cât mai repede un pachet de msuri pentru a reduce inflația, deoarece, pân în luna octombrie 2022 va depși 20% dup ce rata anual a inflației a ajuns în luna aprilie la 13,8%. Reporterii cotidianului Jurnal de Dâmbovița au stat de vorb cu mai mulți cetțeni pe marginea acestui subiect, întrebându-i dac ar face faț la o creștere atât de mare a inflației, pe care a prezis-o fostul ministru al Investițiilor, Dan Vîlceanu.

*Dac inflația ajunge aici, ne ducem naiba toți. Am vzut și eu asear declarația asta. Nu știu Vîlceanu sta el ce a fcut ca ministru de d sfaturi, dar dac e adevrat ce spune, în România vor veni vremuri grele.

*Sper s ne descurcm, eu ce s v spun, am prins și foametea de la începutul anilor 50, sunt clit, am mai trecut prin vremuri grele, incomparabile cu cele de astzi, care s știți c nu sunt atât de grele. Haideți acum în supermarket sau la alte magazine s vedeți ce aglomerație este. Lucrurile nu stau chiar așa…

*Va fi vai de noi dac mai crește inflația. Oricum eu știam c e 11%, acum aflu de la dumneavoastr c a urcat la 13. Nu știu unde o s ajungem, suntem prea mici ca s anticipm, iar ia care sunt prea mari, știu foarte bine ce urmeaz.

*Nici nu vreau s m gândesc dac ajunge inflația la 20%. Nu au ce pachet de msuri s ia. Sistemul din România nu ar fi pregtit s se lupte cu o asemenea situație, avem politicieni mult prea incapabili.

*Eu nu știu dac m-aș descurca, am pensie mic și multe cheltuieli, fac faț cu greu. Voiam s ne ducem și noi în vacanț vara asta…nu știu dac o s ajungem, pentru c uitați ce vremuri trim.

*La o creștere atât de mare nu cred c am face faț, ar fi mult prea mult, 20%... Doamne-ferește. De crescut cu siguranț va crește inflația, pentru c asta se cere de la Uniunea European, dar nu cred c atât de mult. Oricum, și trei procente dac urc, este enorm și se va resimții puternic.”

Cei mai mulți dintre cetțeni se tem de o eventual creștere a inflației în România. Parlamentarul Dan Vîlceanu a mai transmis c dac se va ajunge la aceast situație, ca inflația s creasc la 20%, lipsa msurilor va determina ca statul s se împrumute i mai mult, la dobânzi mai mari, iar aceste împrumuturi, mai devreme sau mai târziu, vor fi pltite de români, prin taxe uriașe…

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Romnia, țara protestelor?
Masa de Paște, mai srac n acest an
Dmbovițenii, nemulțumiți de prețurile roșiilor romnești
Dmbovițenii, nemulțumiți de dispariția caselor de marcat din supermarketuri
Ce ar face Romnia n situația unui cutremur?
Cresc prețurile, odat cu nemulțumirile
Facturile le fac viața grea dmbovițenilor
„Austria face jocurile lui Putin”
Dmbovițenii, speriați de cutremurul de ieri dimineaț
„Ne așteapt o iarn de groaz!”Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rsucire iohannist cu... sticl spart

Domnia sa preedintele României Klaus Werner Iohannis este neam ca obârie etnic. i, de la un neam te atepi s fie exact, nu-i aa, ca un neam precis, ca un „Mercedes”. Dar Domnia sa Klaus Werner Iohannis este neam de-al nostru, de pe malul Cibinului, aa c s-a molipsit de unele metehne mioritice. Asta e.

Deunzi a aprut mre, nu pentru c ar avea vreun metru i optzeci de centimetri, ci, pur... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale