Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
23.03.2023 00:15
Președintele Federației Sindicatelor din Agricultură TERRA, dâmbovițeanul Florin Istrate, și-a arătat nemulțumirea față de unele acte normative incorecte
„Noi am schimbat niște legi prin România”

*„Trecând câțiva ani, fermierii aceștia dispar și ei din peisaj, iar un fermier care s-a lăsat de meseria asta grea nu se mai apucă de ea după ce s-a lăsat”
Sindicatele din Agricultură au încercat și au reușit să-și aducă contribuția la modificarea unor acte normative care s-au dovedit a fi total incorecte și neproductive pentru activitatea micilor fermieri. Un exemplu elocvent în acest sens este ordinul Ministerului Sănătății 119/2014 care a fost amendat, la solicitarea sindicatelor din agricultură, pentru că punea pe poziții de egalitate, în ceea ce privește respectarea unor norme de mediu, micul fermier și unitatea administrativ teritorială. ,,Adică nu se făcea diferența între nea Gheorghe cu o activitate mică și o comună cu câteva mii de locuitori, cu câteva mii de animale”, a explicat președintele Federației Sindicatelor din Agricultură TERRA, dâmbovițeanul Florin Istrate.
„Noi am încercat și am schimbat niște acte normative prin România sau cel puțin am susținut foarte vehement să le schimbe și aici vorbim de un ordin al Ministerului Sănătății 119/2014 care teoretic a fost amendat. Și vă dau un exemplu concret. Un om care avea și el două văcuțe în curtea lui sau 10 capre trebuia să respecte aceleași reguli pe care le respectă o primărie care face o platformă de dejecții pentru o comună întreagă. Adică nu se făcea diferența între nea Gheorghe cu o activitate mică și o comună cu câteva mii de locuitori, cu câteva mii de animale. Deci toți aveau de respectat aceleași reguli, lucru care nu este în regulă. Adică fermierul mic trebuie să aibă regulile lui, iar comuna trebuie să aibă reguli pentru comună, pentru că sunt mai mulți. Uite așa, fără o analiză, fără nimic, trimitem pe circuitul legislativ și apare actul normativ care ne încurcă pe toți. Așa ne exclud de la subvenții, ne exclud de la fonduri europene și până ne trezim noi să modificăm au mai trecut câțiva ani. Ce se întâmplă? Trecând câțiva ani, fermierii aceștia dispar și ei din peisaj, iar un fermier care s-a lăsat de meseria asta grea nu se mai apucă de ea după ce s-a lăsat”, a declarat Florin Istrate, președintele Federației Sindicatelor din Agricultură TERRA.
Violeta Stanciu
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Greva din învățământ continuăLicitația pentru Drumul Expres București - Târgoviște, preconizată pentru anul viitor
AUR Dâmbovița a ajuns la 30 de organizații și 1500 de membri
„Trebuie să existe o competiție între stânga și dreapta”
"Susținem construirea unei Săli Polivalente la Târgoviște"
Târgoviștea, din nou pe harta producătorilor de oțel din lume
„Gaura” de la buget a ajuns la 28 miliarde de lei
Caravana Medicală în județul Dâmbovița
Se strâng semnături pentru declanșarea grevei generale
Deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban a condus Delegația Parlamentului României în Republica Chile
Editorial
Județul Dâmbovița – de la trecutul istoric la perspective în secolul XXI

Unii istorici, dar și alți oameni de cultură, privesc județul Dâmbovița nu numai ca pe unul voievodal, ci și ca pe unul aristocratic în sensul vechimii sale în istoria poporului român și al existenței unor locuri, în frunte cu capitala sa, Târgoviște, care au dăruit vieții culturale și politice nume cu valoare de cariatide la templul eternității românești.
Și acest județ... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
