Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.06.2022 00:14

Președintele SLI Dâmbovița, Marius Popescu, avertizează:


A A

„Nemulțumirile profesorilor, tot mai evidente”

„Nemulțumirile profesorilor, tot mai evidente”

*„Suntem cam în aceeași melodie pe care o ascultăm de ani de zile... că începând cu data de... vom aplica Legea 153, vine data, legea nu se aplică... se amână pentru nu știu cât timp’’

 

Sindicatele din învățământ așteaptă să vadă dacă Guvernul se va ține de cuvânt și va pune în practică ceea ce a promis, respectiv majorarea salariilor profesorilor cu infima sumă de 200 de lei, dar aceasta aplicată în două tranșe!  Liderul de sindicat din învățământul dâmbovițean, Marius Popescu spune că majorare nu se aplică și în cazul personalului nedidactic, care  a rămas din nou  pe dinafară. Președintele SLI Dâmbovița susține că nemulțumiriel colegilor săi sunt din ce în ce mai mari având în vedere și contextul socio - economic  în care trăim și că cel mai probabil din luna septembrie vor debuta și protestele de stradă.

„Din păcate, la momentul acesta, așteptăm, încă, o rezolvare a restanțelor pe care statul le are față de angajații din învățământ. E vorba de o creștere ridicolă a salariului, aș spune eu, având în vedere inflația și prețurile... undeva la 200 de lei net pe angajat în sistemul de învățământ preuniversitar. Atenție! Nu pentru toți, mă refer doar la profesori, pentru că personalul nedidactic este dat la o parte de la această majorare. Deci nu avem nimic concret, avem doar informații pe surse că începând cu 1 iulie, care bate la ușă, vom primi o parte din acești 200 de lei, iar restul, dar nu știu câți, în septembrie. Nu putem spune decât că suntem cam în aceeași melodie pe care o ascultăm de ani de zile... ,,că începând cu data de... vom aplica Legea 153, vine data, legea nu se aplică... se amână pentru nu știu cât timp’’. Cu privire la nemulțumirile din sistem, acestea sunt din ce în ce mai evidente mai ales în contextul crizei economice și a situației interne și externe. Ce vom face noi vom vedea în septembrie, când sunt preconizate anumite acțiuni de protest care vor fi girate sau nu de către membrii de sindicat. În acest sens, la Dâmbovița, vom încerca să luăm pulsul real la ceea ce doresc oamenii și numai  așa vom acționa”, a declarat prof. Marius Popescu, președintele SLI Dâmbovița.

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Autoritățile locale din Runcu anunță noi proiecte de investiții
Medicii de familie, cu plata la zi
Turismul dâmbovițean, în regres
Gaze naturale în comuna Raciu
252 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Parteneriat important la orizont
241 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Primăria Runcu își propune asfaltarea a trei kilometri de drumuri
Scăderi importante privind autorizațiile de construcție pentru locuințe
263 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale