Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.12.2012 00:17

„Pe 9 decembrie, veniți la vot, pentru a continua drumul spre normalitate”


A A

„Ne ținem de cuvânt! Refacem România!”

„Ne ținem de cuvânt! Refacem România!”

Dragi prieteni,

Sunt aici pentru a vă asculta necazurile și nevoile. Într-un timp relativ scurt am reușit să vă cunosc mare parte din aceste nemulțumiri. Aveți nevoi diferite – de la înființări sau extinderi de rețele de apă, canalizare, gaze, până la asfaltare de drumuri județene, comunale, străzi și ulițe, renovare de biserici, școli, grădinițe și cămine culturale. Pot ajuta la realizarea acestor obiective prin aducerea lor în fața miniștrilor, a premierului și a altor factori de decizie în alocarea fondurilor, a proiectelor întocmite de administrațiile locale.

 

Și vă mai asigur de un lucru – pe primul loc în agenda mea stă crearea de locuri de muncă, lipsa acestora fiind una din cele mai mari probleme cu care se confruntă românii. Doresc să-mi pun în slujba comunităților din care faceți parte experiența dobândită muncind în egală măsură în toate localitățile pe care o să le reprezint în Parlament: Titu, Văcărești, Nucet, Sălcioara, Braniștea, Produlești, Costeștii din Vale, Odobești, Potlogi, Poiana, Brezoaele, Slobozia Moară, Lungulețu.

 

De mai bine de 20 de ani am lucrat activ pe diverse nivele de responsabilitate în domeniul meu de activitate respectiv cadastrul și cartea funciară, atât în administrație, cât și în domeniul privat. Am pornit ca inginer cadastral aplicând legile restituirii proprietății, în cadrul OCOT Dâmbovița și astăzi conduc, în calitate de director general, destinele uneia din cele mai mari unități economice de profil din Estul Europei. Cunosc foarte bine situația precară în care ne aflăm privind înregistrarea proprietăților în cartea funciară în România.

 

Constat multe neajunsuri ca urmare a acestei situații atât pentru cetățeni, cât și pentru bunul mers al economiei în mediul rural în special. Este momentul să îmi aduc contribuția la rezolvarea acestor probleme în activitatea viitoare, așa încât în scurt timp toate proprietățile să fie cadastrate și înregistrate în cartea funciară gratuit pentru cetățeni, asigurând astfel, pe deplin, drepturile de proprietate așa cum spune Constituția.

 

Prin natura muncii mele, în ultimii ani, am participat activ la proiectarea și dezvoltarea, inclusiv atragerea de finanțare a unor investiții de interes public în județ. Pot sprijini și îndruma în continuare eforturile autorităților locale din colegiul Titu în demersurile acestora pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor și crearea de locuri de muncă.

 

Îmi doresc să știți că sunt un om de echipă, muncitor, loial și tenace în atingerea obiectivelor comune. Acest lucru îl pot confirma toți cei care au lucrat cu mine în anii de activitate profesională la Târgoviște, București sau alte locuri din țară ori de peste hotare pe unde am trecut. Îmi doresc să refacem România și astfel să trăim într-o țară în care se respectă regulile statului de drept și drepturile individuale din Constituție.

 

Vreau să trăim într-o Românie în care vom avea încredere și speranță în ziua de mâine, care să fie guvernată fără politizarea excesivă a ultimilor ani, în mod transparent, competent și cu cinste de oameni profesioni ști. O țară în care o economie competitivă să ofere locuri de muncă stabile și bine plătite, cu un sistem de protecție socială viabil, asigurând astfel în mod durabil acces liber și egal la educație și sănătate, oferind o viață demnă pentru toți cetățenii ei.

Ionuț Săvoiu,

Candidat Colegiul nr. 7 Camera Deputaților

 


Locuri de muncă pentru Colegiul 7 – Titu

Dragi cetățeni,

Pe 9 decembrie, avem șansa de a face până la capăt schimbarea pe care am început-o împreună în luna aprilie, atunci când am înlăturat de la putere un guvern profund corupt căruia nu i-a păsat nici o clipă de oameni! Pe 9 decembrie, veniți la vot, pentru a continua drumul spre normalitate ales pe 10 iunie, la alegerile locale, când am decis împreună că trebuie să facem dreptate! Acum trebuie să continuăm procesul de reconstrucție pentru a readuce speranța într-un trai decent!


În calitate de Deputat al Colegiului 7 Titu, îmi propun ca în următorii 4 ani să sprijin crearea de noi locuri de muncă în zonă și îmbunătățirea condițiilor de viață pentru cetățenii din colegiu. Acest demers va fi susținut pe trei planuri:

●Activitate susținută în Parlamentul României în procesul de legiferare.

●Sprijin acordat administrației locale din comunele colegiului din orașul Titu și la nivelul județului, pentru facilitarea relației cu administrația centrală din ministere și instituții centrale, agenții și mai ales în obținerea de finanțări pentru proiectele necesare.

●Încurajarea unor investitori strategici care să se alăture celor existenți pentru consolidarea polului de dezvoltare urbană din zona Titu. Trebuie să mergem până la capăt pe acest drum al reconstrucției și al redobândirii speranței. Trebuie să mergem până la capăt pe drumul normalității.

 

 

Activitatea în Parlamentul României și procesul de legiferare

● Perfecționarea cadrului legislativ pentru accelerarea realizării cadastrului gratuit și a intabulării tuturor terenurilor în cartea funciară, pentru asigurarea deplină a dreptului de proprietate, a dezvoltării, a creditului ipotecar și a unei piețe transparente și eficiente a terenurilor.

● Proiect de lege pentru stimularea comasării terenurilor agricole pe baza intabulării.

● Proiect de lege privind introducerea de facilități de natură fiscală pentru investitorii care creează locuri de muncă.

● Proiect de lege privind simplificarea și debirocratizarea procesului de accesare a finanțărilor nerambursabile din fonduri structurale.

● Proiect de lege pentru reducerea TVA-ului de la 24% la 9% pentru produsele agricole autohtone vândute de micii producători.

● Proiect de lege pentru mărirea graduală a salariului minim la 1200 de RON și menținerea plafonului maxim de impozitare pe venitul salarial la 16%, precum și impozitarea diferențiată, cu asigurarea de deductibilități fiscale la cote de 8%, 12% ce vor fi stabilite pe grile de venit.

● Proiect de lege pentru reducerea taxelor și impozitelor pentru terenuri și clădiri în perioada 2013-2016 pentru investitorii care creează și mențin locuri de muncă.

● Proiect de lege pentru simplificarea procedurilor legale de parteneriat publicprivat, pentru punerea la dispoziția investitorilor care creează și mențin locuri de muncă a terenurilor aflate în administrarea autorităților publice locale și centrale.

● Inițiative legislative care au ca obiect integritatea și lupta împotriva corupției prin legiferarea codurilor etice pentru companii, organizații profesionale și instituții, legiferarea standardelor responsabilității sociale, simplificarea legislației achizițiilor publice și introducerea standardelor de cost pe model european; legiferarea unor măsuri de combatere a corupției politice.

 

Sprijinirea autorităților locale pentru crearea mai multor locuri de muncă

pentru locuitorii din colegiul Titu

● Simplificarea legislației în domeniul achizițiilor publice, în scopul creșterii gradului de absorbție în cadrul proiectelor derulate pe fonduri europene/ pregătirea de proiecte pentru următoarea perioadă de finanțare europeană 2014-2020.

● Elaborarea de planuri de dezvoltare a localităților din colegiu și identificarea terenurilor pentru dezvoltare și asigurarea avizelor și utilităților necesare.

● Organizarea unui centru de afaceri în Titu pentru atragerea și organizarea de evenimente cu investitorii, în care să se asigure creșterea vizibilității produselor și serviciilor locale, precum și a oportunităților pentru dezvoltarea de afaceri în zona Titu.

● Organizarea în Titu a unei camere agricole pentru consiliere și consultanță pentru agricultori prin centru de informare, consiliere și consultanță, inclusiv pentru atragerea de finanțări europene.

● Organizarea unor programe de consiliere și orientare profesională pentru șomeri.

● Punerea de dispoziția investitorilor strategici, prin parteneriat public-privat, a terenurilor deținute în patrimoniul public ale unității administrativ-teritoriale pentru dezvoltarea de investiții și reducerea taxelor locale pe terenuri și clădiri.

● Creditarea specială a micilor producători agricoli și a formelor asociative care realizează investiții în modernizarea agriculturii.

● Sprijinirea dezvoltării de microfabrici pentru producătorii de legume din zonă.

● Creșterea mobilității forței de muncă prin extinderea curselor auto navetă către și dinspre zona metropolitană București, în special pentru localitățile din sudul colegiului (Slobozia-Moară, Brezoaele, Lungulețu, Poiana) și prin revitalizarea transportului pe cale ferată pe relațiile Găești (Pitești), București, Târgoviște.

● Crearea de sisteme funcționale de preluare, depozitare și comercializare prin intermediul marilor lanțuri de magazine și piețe din București, Ploiești și Pitești, a producțiilor de varză și cartofi din localitățile Slobozia Moară, Brezoaele, Lungulețu, Poiana.

 


Sprijin pentru autorități în realizarea de investiții

în drumuri de calitate și transport modern

● Realizarea drumului expres Titu - Autostrada București – Pitești cu racord nou la A1 și realizarea cu prioritate a centurii ocolitoare a orașului Titu.

● Extinderea pe patru benzi a DN 7 între Bâldana și Titu, cu realizarea de centuri ocolitoare a centrelor rurale Lungulețu și Slobozia Moară.

● Reabilitarea și modernizarea tuturor drumurilor județene din colegiu.

● Sprijin pentru proiectele de asfaltare a străzilor, ulițelor și a drumurilor de exploatare majore.

● Refacerea tuturor podurilor provizorii de lemn sau de metal, în soluție definitivă pe grinzi din beton armat.

● Reabilitarea rutei feroviare București – Titu- Târgoviște și înnoirea parcului de vagoane.

 

Sprijin pentru autoritățile locale în grija lor pentru un mediu curat

● Finalizarea tuturor investițiilor demarate prin Programul Operațional Sectorul (POS) Mediu în Titu privind modernizarea și extinderea sistemului de apă și canalizare.

● Acces la servicii de canalizare și alimentare cu apă pentru toți cetățenii din localitățile colegiului Titu.

● Sprijin pentru împădurirea unor terenuri degradate și extinderea spațiilor verzi în orașul Titu și centrele de comună, precum și plantarea de perdele forestiere de protecție pentru drumurile comunale, județene și naționale.

● Sprijinirea autorităților locale în programele de reabilitare termică a blocurilor, precum și a instalațiilor termice și de apă/ canalizare prin atragerea de fonduri europene și guvernamentale.

● Urgentarea proiectelor privind regularizarea cursurilor de apă prevăzute în planurile de prevenție a inundațiilor.

● Modernizarea sistemului de iluminat public din localități, având drept obiectiv eficientizarea sistemului, reducerea cheltuielilor de mentenanță, diminuarea noxelor și efectului de seră care influențează încălzirea globală.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale