Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.06.2022 00:20


A A

„Minciuna stă cu regele la masă...”

„Minciuna stă cu regele la masă...”

...deconspira Alexandru Vlahuță realitatea românească de pe la începutul veacului trecut. De atunci au trecut mai bine de o sută de ani și, în această privință, realitatea politică de azi seamănă leit-poleit cu cea de atunci. Și te întrebi, cu firească uimire, cum de nu s-a schimbat nimic sub soarele noului capitalism... democratic românesc.

Nu, din păcate, nu s-a schimbat. Se minte în draci de jos până sus, de la organizațiile locale ale partidelor până la Centru, de la primăriile și consiliile locale până la palatele Puterii. Iar regele din poveste (vârful Puterii) se minte și pe sine nevrând să vadă că este gol de-a binelea. Fiecare președinte cocoțat la Cotroceni, și fiecare guvern, minte de îngheață apele Dunării că România înregistrează niște creșteri economice fabuloase, dar români trăiesc din ce în ce mai prost și preferă să ia drumul bejeniei aiurea prin lume, fără să mai privească înapoi, și uite așa, țara se golește pe când rata natalității este catastrofală.

Cică vor fi anulate „pensile speciale” ale parlamentarilor, miniștrilor, magistraților, „organelor Puterii locale”, dar onorata Curte Consituțională a dat verdictul cum că tăierea acestor supraprofituri ar fi... neconstituțională. Și ne mai întrebăm de ce seniorii patriei sunt văduviți de a mai pune ceva la pensie. Absurdul situației este perfect.

Actuala coaliție de guvernare, după ce a mințit, fără nicio remușcare, că nu vor mai împovăra populația cu noi taxe și impozite, acum ar vrea să stoarcă bani și din piatră seacă, adică din buzunarul - în care bate vântul sărăciei - al contribuabilului patriei în care duduie creșterea economic doar în capul năuc al regelui gol (vârful Puterii).

Se minte cu inconștiență, despre proiectul „România educată”, mult iubit de inițiatorul său, profesorul președinte Klaus Werner Iohannis, însă tânăra generație este atât de bine educată încât este ucisă de cantitatea uriașă de droguri care au invadat școlile și festivalurile. Se minte! Se minte! Se minte! Fără rușine. Și cu fiecare minciună politicianistă, România își dă obștescul sfârșit. De fapt, ăsta este planul!

 

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cui îi aparține România?
Oare românii și-au pierdut mințile?
Nu ne mai credeți tâmpiți...
Sfidarea UDMR
Dacă Zelenski ar fi înțelept…
Dacă Zelenski are fi un înțelept...
Baba și Apocalipsa (II)
Baba și Apocalipsa (I)
Secetă!
Ne-a dat Dumnezeu de toate, dar noi le-am dat pe toate... și pe nimic


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale