Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.05.2023 00:14

În loc să rezolve problema...


A A

„Legea salarizării bugetarilor mai rău i-a învrăjbit”

„Legea salarizării bugetarilor mai rău i-a învrăjbit”

Salariații din România, în două lumi paralele! În timp ce în sistemul privat, angajații muncesc pe salarii mici, în sistemul bugetar, unde sindicatele sunt foarte puternice, este neliniște mare. Cu excepția magistraților, care sunt cei mai fericiți și bogați bugetari, nimeni nu este mulțumit de salariul pe care îl primește Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în loc să rezolve problema salarizării bugetarilor, mai rău i-a învrăjbit pe unii împotriva altora. Acum se lucrează la o nouă legea a bugetarilor! Va reuși, oare, aceasta să liniștească apele sau le va tulbura și mai rău?     

„Este o situație care privește mare parte dintre bugetari, pentru că din păcate avem bugetari și bugetari! Avem bugetari care sunt privilegiați, pot spune așa, și mă refer la cei din domeniul justiției, avem bugetari care sunt mulțumiți, în mare parte, pentru că sunt folosiți în contextul viitoarelor campanii electorale și mă refer la administrația locală. Pentru noi, greva nu este legată de faptul că avem salariile cele mai de jos, raportându-ne la studii, ci mă refer la consecința pe termen lung pentru sistemul de educație și pentru România în general pentru că dacă vrem să formăm generații pentru viitor trebuie să investim în educație, ori investiția în educație nu se poate face decât investind în oameni, în școli. Schimbarea trebuie să vină la pachet, nu numai la salarizare, trebuie să vină cu multe alte lucruri. Dacă vrem un sistem de educație care trebuie să fie altfel decât țara, pâi atunci trebuie să investim în el”, a semnalat președintele Sindicatului Liber din Învățământ (SLI), prof. Marius Popescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cursuri de calificare gratuite
Fonduri pentru centre de zi și rezidențiale
Canalizarea, pe ultima sută de metri
Medicii de familie nu și-au primit banii pe luna august
703 locuri de muncă disponibile
Proiect major pentru reabilitarea Liceului „Voievodul Mircea”
Sprijin de urgență pentru fermieri
Pregătiri pentru campania de vaccinare antirabică la câini și pisici
127 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Certificate constatatoare extinse, eliberate mai ușor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Universitatea „Valahia” la începutul celui de-al patrulea deceniu...

…este pregătită de a-și demonstra maturitatea. Înființată în 1992 de un grup de fondatori curajoși, înfruntând o seamă de piedici, unele găsind și sprijinul necesar în momentul de cumpănă, Universitatea „Valahia” și-a demonstrat viabilitatea, fiind pentru Târgoviște – și reiterez ce s-a mai spus de-a lungul timpului – ceea mai importantă și spectaculară realizare după revoluția din 1989, mai ales... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale