Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro30.03.2023 00:18

În Arhiepiscopia Târgoviștei,


A A

Șezătoare cu tinerii în biserica de lemn de la Butoiu de Sus

Șezătoare cu tinerii în biserica de lemn de la Butoiu de Sus

În cadrul Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Parohia Butoiu de Sus din Protoieria Găești, s-au desfășurat, luni, 27 martie 2023, sub coordonarea Preotului paroh Ștefan Nica, o serie de activități la care au participat tineri din localitate împreună cu vârstnici din parohie.

A fost organizată o șezătoare în vechea biserică de lemn a satului, unde au învățat despre meșteșugurile de odinioară, au ascultat povești din vremuri de demult, au cântat și au recitat poezii. Apoi, au participat la o prezentare a însemnătății colivei în cadrul cultului și au decorat împreună cu bunicile lor grâul fiert și îndulcit. Tinerii au ajutat la pregătirea mesei pentru cei prezenți și au distribuit pachete cu mâncare la casele bătrânilor care nu se pot deplasa, în cadrul demersului intitulat „Ciorbițe pentru bunicuțe”.

De asemenea, a fost prezentată o cateheză intitulată „Copilăria, tinerețea, maturitatea și bătrânețea-vârste ale mântuirii”, care s-a încheiat cu un joc catehetic în cadrul căreia grupele de participanți au alcătuit rugăciuni specifice celor patru categorii de vârstă. Toate activitățile realizate au avut scopul de a conștientiza legătura care există între generații.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Dorul toxic după imperiul defunct (I)
Investiții importante inaugurate la Băleni
Activitate cu tinerii la Centrul Social-Cultural al Parohiei „Sf. Nifon”
Probleme grave ale pensionarilor
Medicii de familie, în așteptarea noului contract cadru
Proiectul european - atacat la „baionetă”
Bază sportivă modernă finalizată la Clubul Sportiv Școlar
Industria de Apărare și-a crescut exportul
„Noi avem cele mai mici salarii din tot sistemul bugetar”
Finalizarea campaniei de vaccinare antirabică și măsuri pentru microciparea animalelor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dorul toxic după imperiul defunct (I)

În 1991, Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, de altminteri o formă reșapantă a Rusiei țaristo-imperiale, a dispărut, s-ar putea zice, pe mâna rusească, aia a comunismului bolșevic, metamorfozat (oare cu de la sine putere?) în capitalist autocratic Boris Elțîn.

Și care, tot cu mână rusească, de fapt, o gheară de diavol, se încearcă a fi reanimat în granițele fostei Uniuni... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale