Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.07.2022 00:20

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

Șansa României (I)

Șansa României (I)

Războiul din Ucraina a adus o poziționare europeană fantastică pentru România. Să trecem peste mesajele imediate, în special legate de imagine, și să vedem cum abordăm, structurat, această fereastră de oportunitate.

Resursele naturale, fie ele gaze naturale sau metale prețioase, devin incredibil de importante în jocul autonomiei strategice europene. România are nevoie acum de o abordare integratã, de evaluare pe termen lung a resurselor existente și potențialul acestora. Nu trebuie începute exploatări fără rost, dar nici impuse blocaje care să oprească dezvoltarea economică.

Capacitatea de prelucrare și producție devine din nou de actualitate. Anumite sectoare industriale pot să redevină prioritare, iar statul român trebuie să canalizeze sau chiar să subventioneze anumite ramuri. Mare atenție cum putem conecta industria țării la reindustrializarea europeanã. Proiectul consolidării industriei europene trebuie să fie făcută și cu România.

Infrastructura este un punct sensibil pentru România. Dacă pe aerian și rutier sunt progrese palpabile, feroviarul este încă cu cel puțin 50 de ani în urma vestului european. Cu siguranță trebuie să ne activăm mai inteligent pe acest segment, mai ales că fondurile europene abundă.

(va urma)

 

Dan LucaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sfidarea UDMR
Dacă Zelenski ar fi înțelept…
Dacă Zelenski are fi un înțelept...
Baba și Apocalipsa (II)
Baba și Apocalipsa (I)
Secetă!
Ne-a dat Dumnezeu de toate, dar noi le-am dat pe toate... și pe nimic
E nevoie de pragmatism
A-l interzice pe Păunescu
Prioritățile decidenților politici


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale