Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
17.01.2022 00:15
La Târgoviște,
Șanțul și Valul Cetății, în atenția administrației locale

*Monumentul istoric din Târgoviște este singura construcție militară de tip bizantino-sârbesc din Sud Estul Europei care a rămas în picioare și face parte din tezaurul istoric al orașului
Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că unul dintre obiectivele importante pe care le are în plan pentru acest an este restaurarea Șanțului și Valului Cetății. Acest monument istoric din Târgoviște este singura construcție militară de tip bizantino-sârbesc din Sud Estul Europei care a rămas în picioare și face parte din tezaurul istoric al orașului! Timpul a trecut, iar cea mai mare parte din acesta s-a degradat și necesită o intervenție serioasă, mai ales că are o importanță istorică deosebită. Daniel Cristian Stan a precizat că monumentul va fi reabilitat cu ajutorul fondurilor europene.
,,Unul dintre cele mai importante proiecte pe care le avem în pregătire ar fi proiectul de conservare, restaurare și punere în valoare a Șanțului și a Valului Cetății, pe fonduri europene. Cred că va fi o investiție destul de amplă și de o valoare deosebită” , a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, în cadrul unei conferințe de presă.
Șanțul de apărare al Cetății se afla la marginea orașului, fiind de fapt cursul râului Milioara. Fortificația orașului medieval a cunoscut cea mai mare dezvoltare în timpul domniei lui Matei Basarab (1632-1654), care dublează practic grosimea zidurilor și reface șanțul de apărare. Noul șanț are lățimea și adâncimea de trei metri și este dublat de un val de pământ pe o lungime de cinci kilometri. Fortificația era prevăzută cu 10 bastioane și cinci porți de intrare care asigurau accesul în oraș.
Ștefan Khalil
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Județul Dâmbovița încă are o localitate în scenariul Galben„Stațiile de cale ferată nu sunt vândute și nu se vând”
Recomandări privind mușcătura de căpușă
„Anotimpul asfaltărilor”
Pompierii, prietenii copiilor!
Prima persoană care s-a vaccinat cu doza a 4-a a fost un medic de familie!
Proiectul locuințelor ANL în zona UM Gară
Proiecte importante pregătite de Primăria comunei Raciu
Estimarea necesarului de vaccin antigripal pentru la toamnă, o mare dilemă!
Medicii de la SJUT, premiați la nivel național
Editorial
Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (III)

Apropo de buna, amicala înțelegere dintre maghiari și români la firul ierbii. Este un frumos basm autoamăgitor pentru români. Știți ce s-a petrecut cu câțiva ani în urmă la Târgu-Secuiesc? Doi maghiari de rând au fabricat o bombă artizanală, pe care au vrut s-o detoneze la parada trupelor românești cu prilejul zilei naționale de 1 Decembrie. Au fost prinși la timp și băgați după gratii cu îndreptățită acuză de... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
