Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.08.2023 08:26


A A

5 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de paria pe cupele europene

 

 

Cupele europene se numără printre competițiile favorite ale celor care joacă la pariuri, dar mulți pariori nu țin cont de particularitățile partidelor dintre echipe de club din țări diferite.

Fie că este vorba de Liga Campionilor, fie de Europa League, fie de Conference League, cupele europene sunt foarte bine reprezentate atât în ofertele agențiilor online, cât și în cele ale agențiilor stradale, cum sunt cele din franciza Superbet.

Ca să îți optimizezi șansele de câștig atunci când pui bilele pe competițiile intercluburi din Europa, îți recomandăm să nu ignori următoarele 5 aspecte:

Nu există omogenitate la începutul sezonului

Cele mai „periculoase” pariuri sunt cele puse pe jocurile din tururile preliminare, disputate vara. Unele dintre echipe vin după o campanie de transferuri prin care lotul se schimbă într-un procent semnificativ, ceea ce înseamnă că primul unsprezece nu va fi deloc omogen. Cel mai la îndemână exemplu este al lui CFR Cluj, care a abordat „dubla” cu Adana Demirspor având șase jucători noi în echipa de start. Acest detaliu a fost decisiv, reprezentanta României fiind eliminată din Conference League.

Unele formații nu au meciuri „în picioare”

Pe lângă problema lipsei omogenității, în tururile de calificare mai există un impediment important: unele echipe nu au meciuri „în picioare”, pentru că în țara lor fie nu a început campionatul, fie s-au desfășurat numai câteva etape din noul sezon. În schimb, alte formații, cum sunt cele nordice sau cele din fostul spațiu sovietic, sunt aproape de jumătatea sezonului, deoarece formatul competiției domestice este primăvară – toamnă. Este greu de spus cine se află în avantaj, confruntările dintre două formații aflate în situații diferite fiind imprevizibile. Pe de o parte, echipele care sunt abia la debutul sezonului intern nu au avut ocazia să își intre în ritm. Pe de altă parte, jucătorii lor sunt mai odihniți.

 

Există multe necunoscute

Tot în tururile preliminare există multe necunoscute, echipe din țări pe care, în mod obișnuit, nu le urmărești. De exemplu, în Play-off-ul Conference League 2023-2024 s-au întâlnit Astana din Kazahstan cu Partizani din Albania și Struga din Macedonia de Nord cu Breidablik din Islanda. Câte partide ale acestor formații vezi peste an? Răspunsul majorității microbiștilor români ar fi: „zero”. O regulă de aur a pariurilor spune că este bine să mizezi doar pe formații pe care le cunoști foarte bine. E recomandat să eviți asemenea meciuri.

Unele echipe nu sunt suficient de motivate

Unul dintre cei mai importanți factori de luat în calcul atunci când analizezi un meci de fotbal este motivația. Se întâmplă destul de des ca o echipă mai slabă, dar care joacă cu determinare, să pună probleme unei adversare puternice, care nu tratează partida respectivă cu seriozitate. De exemplu, multe echipe din cele cinci ligi majore (Premier League, LaLiga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1) consideră că este mai important să se claseze cât mai bine în competiția domestică decât să se prezinte la cel mai înalt nivel în Conference League sau în Europa League.

Deplasările lungi pot afecta performanțele

Partidele din cupele europene pot pune față în față adversare aflate în extremitățile Europei. Delegația formației franceze Bordeaux a trebuit să parcurgă 5.947 de kilometri până în Kazahstan, pentru partida contra lui Kairat Almatî. Gazdele s-au impus cu 2-1 în fața reprezentantei unui campionat mult mai puternic. Indiferent cât ar fi de bună o echipă, cu siguranță va avea probleme de exprimare după un asemenea drum. Nici nu trebuie ca distanța să fie spre 6.000 de kilometri. Sunt „suficienți” și 3-4.000.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Moș Crăciun a venit devreme la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița
Proiecte de investiții majore la Raciu
Reabilitarea infrastructurii rutiere din Runcu
Progrese de amploare pentru trei investiții din comuna Raciu
„Valurile sunt prea mari și ei nu mai stăpânesc barca”
Salariații din industria de Apărare respectarea promisiunii Guvernului
„Anul acesta vor fi 200 de gospodării abonate la gaze”
Regenerarea pădurilor în Dâmbovița
Atragerea investițiilor publice și private, preocuparea permanentă a autorităților locale
248 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La 105 ani de la Marea Unire (I)

S-au împlinit 105 ani de la înfăptuirea unui ideal/vis/năzuință, mai precis spus în limbajul istoricilor, proces logic, adică a României Mari. Căci și la 27 martie, la Chișinău, și la 28 noiembrie, la Cernăuți, și la 1 decembrie din anul de grație pentru români, 1918, deci în trei momente cruciale întemeietoare de Țară s-a produs Unirea cea Mare – toate aceste momente fiind de fapt, acte istorice... [citește tot...]




Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter




Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale