Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.11.2021 00:15

Dar din bucuria slujirii lui Dumnezeu,


A A

36 de ani de la hirotonia întru arhiereu a IPS Nifon

36 de ani de la hirotonia întru arhiereu a IPS Nifon

Timpul este marele dar pe care Dumnezeu ni l-a oferit, pentru ca în el să rodească viața și faptele noastre, astfel încât lumina lor să strălucească în istoria contemporanilor pentru a-i călăuzi pe drumul credinței. Dumnezeu ne oferă, adesea, repere ale prezenței Sale pe drumul vieții, străluciri din lumina bucuriei Sale pentru a ne mângâia destinul și pentru a ne încuraja să mergem mereu înainte.

Unul din reperele existențiale dătătoare de speranță, creatoare de istorie și izvorâtoare de sens este acela al grandioaselor întâlniri ale vieții, pe drumul istoriei mari. Pentru noi, cei din vechea Cetate de Scaun munteană, Domnul ne-a hărăzit un binecuvântat dar și una din acele decisive întâlniri la fruntariile istoriei cu slujirea misionară și culturală deosebită a  ierarhului nostru, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon.

Astăzi, la aniversarea a 36 de ani de la hirotonia întru arhiereu a Înaltpreasfinției Sale, ne gândim cu recunoștință la felul în care Dumnezeu a lucrat prin intermediul celui care a dus gloria acestor locuri pe tot mapamondul. În conferințe, congrese, întruniri, manifestări ecumenice și culturale, la masă cu patriarhi, papi, cardinali, păstori ai diferitelor confesiuni creștine, ori șefi de stat și de guvern, cu personalități ale lumii artistice și culturale, Mitropolitul Nifon este unul din numele cele mai importante ale lumii noastre de astăzi.

De la Consiliul Mondial al Bisericilor la Patriarhia Ecumenică sau de la Roma la Ierusalim, Înaltul Ierarh știe mereu să fie cel mai bun ambasador al Ortodoxiei românești și al valorilor noastre naționale. Cu o neobosită forță spirituală, mereu la noi vârste ale tinereții și maturității sufletești, Înaltpreasfinția Sa duce cu demnitate și eleganță acea putere de neînvins a bucuriei Învierii specifice Răsăritului creștin, în toată lumea. Împacă, reunește, intră în dialog, oferă, mărturisește, mustră sau îndreaptă, într-un cuvânt slujește cu rigurozitate Evanghelia lui Hristos și duce lumina cea neînserată a mărturiei de viață, creștine și românești, peste tot unde Domnul îi poartă pașii.

Asemenea unui apostol modern, uitând mereu de ale sale, propovăduiește lumii de astăzi valorile cele nepieritoare ale Creștinismului, fiind pe deplin ancorat în realitatea contemporaneității. Iubit și apreciat, chemat și elogiat, Mitropolitul Nifon constituie mândria noastră și parte a gloriei țării și orașului nostru de astăzi. Strălucirea ochilor săi, senini ca albastrul cerului, puterea sclipitoare a argumentațiilor sale, frumusețea și marea generozitate a sufletului său constituie bucuria noastră de a-l cunoaște și de a-l însoți întru importanta slujire eclezială și națională.

Pe plan local, este factorul de echilibru necesar, căutat și mereu eficace în stabilitatea de care avem atâta nevoie. Ceremonii impresionante, evenimente magistral organizate și cuvinte de mare forță le vedem și le auzim rostite, întru bucuria sufletelor noastre.

De aceea, suntem mândri să-i fim colaboratori, să-l sprijinim în ceea ce face și să ne aducem și noi umila noastră contribuție la paradigma de viață, de credință și de mărturisire ce poartă numele: Mitropolit Nifon.

Mândri de Ierarhul nostru, cu toată aprecierea și fidelitatea, îi urăm: să ne trăiți întru mulți și fericiți ani, Înaltpreasfinția voastră!

 

Pc.pr.Ionuț Ghibanu, vicar al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Noi numiri în administrația eparhială
Secretarul de stat Sorin Ion explică întârzierea testelor anti-COVID-19 în școli
Școala Gimnazială nr. 13 „Matei Basarab”, foarte aproape de redeschidere
,,Un singur bilet, 16 muzee și toată istoria județului nostru’’
Conferințele administrative lunare cu tema „Misiunea Bisericii în mediul online”
Ziua Unirii la Muzeul "Casa Romanței" din Târgoviște
Mai multe balastiere în județul Dâmbovița
Eveniment educațional dedicat Unirii Principatelor
Grădinița din Sagricom, aproape de finalizare
De Ziua Unirii, expoziție la Muzeul de Istorie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Crima de depopulare a României de români...

...continuă cu o halucinantă frenezie. Și, din păcate, suntem martorii muți, noi, românii, a unei Apocalipse românești. A avut dreptate, cândva, poeta Ana Blandiana: suntem un popor vegetal. Dar chiar n-aș vrea să dau o sentință, apropo de această stare de a fi, apropo de propria soartă, precum Petre Țuțea. Pentru că, atunci, ar însemna să ne pierdem orice speranță de a ne salva și a dăinui pe... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale