Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.05.2023 00:08

Situație incertă la Chindia


A A

24 de jucători sunt la final de contract

24 de jucători sunt la final de contract

* Până la un punct, președintele Marcel Ghergu a menținut un echilibru financiar, apoi a început să piardă controlul situației, fără o echipă puternică de colaboratori, care să atragă surse suplimentare de finanțare

 

Sorin Paraschiv, directorul sportiv al Chindiei, a transmis după meciul de tristă amintire cu Voluntari, că nu mai puțin de 24 de jucători au ajuns la final de contract. O cifră uriașă, o informație care provoacă frisoane suporterilor. Se știa de Căbuz, că a semnat cu Voluntari, de Jipa, care a ales Hermmanstadt, însă ultimul nu a reprezentat o piesă importantă la Târgoviște. Cei mai mulți au așteptat finalul de campionat, să cunoască destinația Chindiei pentru noul sezon. Sunt câțiva care s-au înțeles deja cu alte cluburi și pe care o să-i vedeți în continuare în SuperLigă. În ultimele meciuri, au cam sărit coarda. Nici în decisivul cu Voluntari nu s-au omorât cu firea.

Tot localnicii și-au dat sufletul pe teren

Golurile au fost marcate de locanici (Neguț și Șerban), introduși după pauză. Ultimul a intrat pe teren mai mult cu forța, chit că medicii i-au recomandat să nu riște. „Tabarcea” a răbufnit la final, lovind în direcția Consiliului Județean Dâmbovița. A anunțat apoi că va pleca de la Chindia. Dani Popa era răvășit. Șerban a plâns cel mai mult. Celea era în stare de șoc și la câteva ore după meci. A plâns neîntrerupt, în brațele suporterilor. Lui Hotoboc i s-a făcut rău la cabine, fiind nevoie de intervenția personalului de pe Ambulanță. Angajații clubului erau și ei distruși, nu aveau pornire către case. „Oare ce s-o alege de echipa asta, de noi?”. Marcel Ghergu s-a retras într-un colț, rezemat de perete. După 9 ani la conducerea clubului, construcția lui managerială s-a prăbușit în cel mai nepotrivit moment. Tocmai când echipa a revenit acasă, la meciul inaugurării. A urmat o noapte neagră, chinuitoare. Nu pentru toți. Sunt jucători care s-au întreținut până dimineață la un pahar. Nu au pus prea mult la suflet, oricum vor pleca definitiv de la Chindia.

Ciobotariu nu a uitat...

Ciobotariu e un bun actor. L-a lăudat pe Toni Petrea, a lăudat publicul, a apreciat stadionul, a spus că-i pare rău pentru Chindia, echipă pe care a simțit-o aproape într-un timp, când băiatul său, Denis, juca la Târgoviște. Însă, pe teren, jucătorii de la Voluntari au luptat de parcă ei ar fi retrogradat. „Ciobi nu a uitat cum a plecat copilul lui de la Chindia, cu restanțe neplătite. Uite că i-a plătit-o acum lui Marcel. Până și Rață a vrut să fie pe teren. Știți doar cum a plecat de la Chindia. Și el a avut un cui contra lui Ghergu”, s-au exprimat oameni din anturajul ilfovenilor. Poate că au dreptate, poate că exagerează, acum nu mai contează. Voluntari ne-a refuzat dreptul la Liga 1 și în 2018, la baraj, Voluntari ne-a îngropat și acum. „Chindia nu a retrogradat în acest meci, ci în altele din play-out”, a mai încercat o eschivă Ciobotariu la conferința de presă. Mda...

Ghergu nu a avut o echipă solidă de colaboratori

E inacceptabil ca un asemenea meci, ultimul din play-out, decisiv, să se joace cu fotbaliști neplătiți de 3 luni. De fapt, în ultimul an și jumătate, nu-și aduc aminte să fi avut vreodată salariile achitate la zi. Au fost vremuri grele, cu eșalonări de plată către bugetul de stat, sume importante, cu eforturi uriașe pentru a îndeplini condițiile de licențiere, cu meciuri jucate numai în afara județului, cu litigii, cu bonusuri neachitate și multe altele. Până la un punct, Marcel Ghergu a menținut un echilibru financiar, apoi a început să piardă controlul situației, fără o echipă puternică de colaboratori, care să atragă surse suplimentare de finanțare. A muncit, pe alocuri, ca un nebun, însă a făcut și multe greșeli. Prea multe pentru președintele unui club de SuperLigă. Am mai scris-o. Era inteligent să se retragă la finalul sezonului trecut, după barajul câștigat dramatic cu Chiajna. Acum, va părăsi Chindia cu capul plecat și în fluierăturile suporterilor. Și dacă i se va propune să continue, ceea ce nu credem, nu știm dacă mai acceptă. Probabil că s-ar fi retras, oricum, la finalul sezonului, chit că echipa s-ar fi salvat. A obosit, așa cum a și recunoscut. Uzura celor 9 ani de președinție și-a spus cuvântul. Nu Ghergu e problema Chindiei acum, ci situația financiară, contractuală. Momentul e crunt și trebuie gestionat rapid, dar cu înțelepciune. Multe cluburi care au retrogradat din SuperLigă s-au prăbușit. Atenție mare!

 

 

C.M.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale