Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.05.2021 00:14

În prima parte a acestei săptămâni,


A A

Ministrul Economiei a vizitat cele trei fabrici din industria de Apărare a județului

Ministrul Economiei a vizitat cele trei fabrici din industria de Apărare a județului

❚ „S-a văzut că nu cerem pomană, că noi producem, că noi trăim din ce producem” ❚ „Deci, per total, d-nul ministru a constatat că nu suntem acei monștri ai dezastrului și că întradevăr chiar putem să ne mândim cu fabricile noastre din industria de apărare”

 

VIOLETA STANCIU


Interviu cu liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare

Rep.: Ce ne puteți spune despre descinderea ministrului Economiei, Claudiu Năsui în județul Dâmbovița, în prima parte a săptămânii, când a vizitat cele trei uzine din industria de apărare?

- Au fost evenimente importante prin faptul că ministrul Economiei, Claudiu Năsui, împreună cu d-na secretar de stat Simona Fătu, cea care pe industria de apărare se ocupă de restructurare și de consiliile de administrație, au vizitat cele trei societăți din județul Dâmbovița. Marți, pe data de 18 mai, au venit în județ. Eu nu am fost în societate fiind într-o acțiune la Sadu, dar am avut o corespondență cu d-ul ministru care m-a informat dinainte că vine, dar am avut o discuție și după vizită... Ce se întâmplă? Pentru noi este foarte importantă vizita pentru că am putut să demontăm o grămadă de lucruri negative care s-au spus despre industria românească, inclusiv despre cele trei societăți din Dâmbovița. Cert este că, chiar dacă până acum nu a recunoscut-o public, d-ul ministru Claudiu Năsui și d-na secretar de stat Simona Fătu au putut constata, în timpul vizitei, că lucrurile sunt altfel decât i s-au prezentat voit în rău sau din neștiință, în rău.

Rep.: Prima vizită a fost la Automecanica Moreni, cu ce impresii au plecat de acolo cei doi oficiali?

- Cert este că au găsit o Uzină Automecanica Moreni în care se lucrează cu motoarele turate la maxim, în care oamenii produc, sunt disciplinați în care secțiile, halele nu sunt dărâmături, sunt hale normale de producție în care lumea este preocupată atât de investiții, cât și de producție și care demonstrează că existăm, că suntem, pentru că nu eram văzuți decât ca băieții răi care stăm pe spinarea statului și cerem pomană. S-a văzut că nu cerem pomană, că noi nu suntem bugetari, că noi producem, că noi trăim din ce producem. Că avem și necazuri, cu datoriile, avem, dar și statul are necazuri cu datoriile, pentru că are să ne dea bani. Asta a văzut d-ul ministru, a putut constata că noi avem și un produs destul de fiabil, este vorba de Saur 2, a și făcut o plimbare cu el pe pista de încercări unde a putut constata fizic ce realizează Automecanica.

Rep.: UM Mija și UPS Dragomirești au fost prinse pe picior greșit?

- În ceea ce privește Mija și Dragomirești lucrurile au stat la fel de bine. Adică a văzut o fabrică Mija care deși s-a mutat și a fost destul de costisitor lucrul acesta totuși este pe un amplasament nou, este bine dotată, este bine proiectată, ca organizare, ca tot, este o fabrică ce omologhează continuu produse performante. Deci a foarte foarte bine și aici. La UPS Dragomirești, care cred că a fost o țintă directă, mai ales acel atelier de măști, a constatat că atelierul este destul de bine realizat, că produce pe bază de comenzi, nu așa de dragul de a produce. De asemenea, ministrul a văzut că UPS Dragomirești lucrează la produse foarte importante în ceea ce privește muniția, muniția de 25, 30, 35, care se află în diferite faze de omologare, că are cea mai modernă stație de încărcare, că este în plină ascensiune din punct de vedere al investițiilor. Deci, per total, d-ul ministru a constatat că nu suntem acei monștri ai dezastrului și că într-adevăr chiar putem să ne mândim cu fabricile noastre din industria de apărare.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Retragerea din magazine a înghețatei contaminate!
Producție foarte bună de grâu, de circa 4500 kg/ha
Titlurile de stat TEZAUR pot fi cumpărate și în luna august
"Liderii de sindicat cer deja să ieșim în stradă"
Inspectorii DSVSA Dâmbovița, cu ochii pe producătorii comerciali
Doar 56 de fermieri dâmbovițeni s-au înscris în Programul pentru Legume!
ANUNȚ DE PRESĂ FINALIZAREA PROIECTULUI ”Înființare fabrică sisteme de ventilație la Răcari”
Sindicaliștii din Apărare s-au întâlnit cu ministrul MApN, Nicolae Ciucă
ANUNȚ/COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND începerea proiectului „Construire Școală Generală în Comuna Mătăsaru, Sat Mătăsaru”, Cod SMIS 124465
Locul 2 pe țară privind accesarea de fonduri europene
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Coaliția contranaturii...

... este pe cale să sară în aer. Căci, UDMR, gând la gând și mână-n mână, cu Budapesta, nu vrea, nem, nici în ruptul capului, să-și dea acordul cu desființarea SIIJ și pe legiferarea LGBTO și a nașterilor de către bărbați. Și, uite cum, vrând-nevrând, dar logic și obiectiv, n-am nimic împotriva acestei alianțe frățești udemeristo- budapestene care dă cu tifla-n nasul ăla obraznic al dictatorilor de la Bruxelles.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale