Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.06.2021 15:10

CARNET PLASTIC


A A

Ioan Cezar Corâci, un pictor surprinzător

Ioan Cezar Corâci, un pictor surprinzător

 

GEORGE COANDĂ

Un eveniment cultural remarcabil a reținut atenția unor împătimiți de spectacolul oferit de feeria culorilor așternute pe pânză de un penel inspirat: vernisajul expoziției de pictură a maestrului Ioan Cezar Corâci, care s-a petrecut sâmbătă, 15 mai a.c., în elegantul foaier al Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște. O expoziție recomandată celor prezenți, netemători de amenințările tainicului COVID-19 și ținând să respecte distanțarea socială, de binecunoscutul critic de artă Roxana Păsculescu, de la Radio România Cultural și de reputatul jurnalist Teodor Vasiliu, dar și de semnatarul acestei cronici de eveniment. A fost un vernisaj care pe artistul plastic Ioan Cezar Corâci l-a emoționat, după cum a mărturisit, impresionat fiind de primirea / găzduirea târgovișteană. Și, pentru că așa cum am opinat în rostirea-mi de la vernisaj, Ioan Cezar Corâci este un pictor surprinzător, voi deconspira acum de unde vine această „stare de a fi” spiritual artistică a unui om care, profesional, este un veritabil specialist într-ale automaticii și calculatoarelor. Păi îi vine din dorința sa irepresibilă de a se refugia într-o lume în care să se regăsească pe sine dincolo de încorsetările unui domeniu, fie el și al electronicii, cu spectacularele sale „trăiri” virtuale și, la îmbierea unei chemări lăuntrice, mărturisirea la șevalet i s-a potrivit perfect, eliberându-l de rigorile vieții cotidiene și proiectându-l – de fapt, un risc asumat – într-o aventură creatoare, în orizonturi inefabile. N-aș spune că practică un demers postmodernist, dar mă încumet să-l caracterizez ca pe un impresionist cu confinități expresioniste, ceea ce ne oferă imaginea unui artist cu îngemănări într-o revoluționară autodepășire, între Claude Monet și Van Gogh și, de ce nu, Gheorghe Petrașcu și Țuculescu. De unde și nota de originalitate a lui Ioan Cezar Corâci. O originalitate exprimată prin manifestări peisagistice, mai ales, și în care polifonia coloristică, dominată (background-image) de un albastru persuasiv, te cuprinde într-o magică reverie și meditație. Cu alte cuvinte, o expoziție Ioan Cezar Corâci este mai mult de atât, este o intensă trăire spirituală.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Hristos și demonii de atunci și de azi
Festivalul "Peștera-Padina", sub semnul întrebării
Rata de promovare cu 4% mai mare la Definitivat
Rugăciunea și foloasele ei
Gala Performanței în Educație
Consultări cu privire la programele de studii de licență și masterat
Promovabilitatea la BAC a crescut cu 1,35%
Eveniment cultural-educațional dedicat tinerilor de la parohia Broșteni
ADMITERE 2021 LA UNIVERSITATEA "VALAHIA" DIN TÂRGOVIȘTE
Conferințele pastoral-misionare Clericale
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Indecența politică...

... la români este o boală grea, care nu-și va găsi leacul în viitorul apropiat. Mi-e teamă că nici în cel îndepărtat. Și în aceste zile, în lupta intestină din PNL – iată, mă obligă să revin asupra ei – din penibilă a devenit grotească.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale