Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.06.2021 00:17

La Universitatea „Valahia” Târgoviște s-a desfășurat...


A A

Concursul tematic științific studențesc „ROBOȚI ÎN ACȚIUNE“

Concursul tematic științific studențesc „ROBOȚI ÎN ACȚIUNE“

COMUNICAT DE PRESĂ

Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, din cadrul Universității “Valahia” din Târgoviște, împreună cu Societatea de Robotică din România, filiala Târgoviște, a organizat vineri, 04 iunie 2021, începând cu ora 12:00, a XIV-a ediție a Concursului tematic științific studențesc „ROBOȚI ÎN ACȚIUNE“. La fel ca anul trecut, concursul s-a desfășurat on-line, prin intermediul Platformei Video MS_TEAMS. Au participat studenți sau echipe de studenți care și-au expus realizările practice în domeniile ROBOTICII, MECATRONICII, AUTOMATICII ȘI INFORMATICII. La această ediție, în cadrul concursului, s-au regăsit aplicații tehnice realizate în cadrul facultății, cum ar fi: Roboți industriali și brațe robotice, Modelări și simulări de roboți industriali, Sisteme și celule flexibile de fabricație, Linii de producție din domeniul industriei alimentare. Printre temele de interes au fost: joc în Unity 3D, Sistem automat pentru limitarea răspândirii virușilor, Optimizarea prăjirii cafelei prin tehnici fuzzy, Algoritmi inteligenți utilizați în implementarea controlului de calitate pe o linie de asamblare, Monitorizarea parametrilor dintr-o casă inteligentă, Dezvoltarea unui sistem inteligent de curățare a unor suprafețe (Robot mobil care șterge tabla într-o sala de clasă), Sistem automat de ventilație artificială (Plămân artificial) etc. Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației a continuat colaborarea cu reprezentanți ai Universitații Politehnica din București, care au prezentat o serie de aplicații mecatronice premiate la alte concursuri de profil. Fiind o întâlnire `live`, s-a reușit transmiterea evenimentului și pe canalul propriu de YouTube, special pentru partenerii facultății din alte universități, pentru reprezentanți ai mediului industrial, administrativ și de afaceri din regiunea nostră.

BIROUL IMAGINE ȘI COMUNICAREComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"VACANȚA LA MUZEU" - ATELIERE EDUCATIVE ȘI ATRACTIVE
Bienala Națională de Gravură "Gabriel Popescu"
Ziua Imnului Național al României, marcată în Piața Tricolorului din Târgoviște
Vindecărea slăbănogului din Capernaum
Muzeul Fostei Școlii de Cavalerie, un proiect care va duce la dezvoltarea turismului dâmbovițean!
Doar patru note de 10 obținute la Examenul de Titularizare
Hristos și demonii de atunci și de azi
Festivalul "Peștera-Padina", sub semnul întrebării
Rata de promovare cu 4% mai mare la Definitivat
Rugăciunea și foloasele ei
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Pandemia noului coronavirus și dictatura mondială

Europa a ieșit în stradă. Lumea a ieșit în stradă. Și, inclusiv, România a ieșit în stradă. Un vuiet omenesc cuprinde planeta. Restricțiile impuse de guverne pentru protejarea Ființei Umane de apocalipsa acestui nenorocit nou coronavirus cu, așa cum am mai spus, multiple capete nucleare, nu mai pot fi îndurate, au devenit o teroare mondială.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale