16.11.2017 12:58

"Familia creștină în vâltoarea lumii contemporane"


Galerie foto

Astăzi, 16 noiembrie 2017, începând cu ora 17.00, târgoviștenii sunt invitați la Clubul Studenților (micro 6, zona Select) să petreacă o seară duhovnicească împreună cu părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului. Evenimentul, intitulat „Familia creștină în vâltoarea lumii contemporane”, este organizat de Asociația Literata și a fost poziționat chiar la începutul postului Crăciunului, dorind astfel a se constitui și într-un prilej de reamintire pentru toți creștinii a importanței acestei perioade, în vederea pregătirii pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

 

Părintele Nicolae Tănase, preot în localitatea Valea Plopului din județul Prahova, desfășoară prin activitatea Asociației „Pro-Vita pentru născuți și nenăscuți” pe care o coordonează o uriașă activitate filantropică de îngrijire și sprijin pentru mamele care aleg să nu avorteze, pentru copiii acestora, dar și pentru persoane vârstnice. La acest moment, în așezământul de la Valea Plopului se află peste 410 tineri și 40 de vârstnici. Aici a luat ființă practic o nouă comunitate cu toate cele necesare acesteia: case, biserică, grădiniță, dispensar, cantină, ateliere meșteșugărești și tipografie.

 

În prima parte a conferinței de la Târgoviște, părintele Nicolae Tănase va face o scurtă prezentare a problemelor cu care se confruntă în general creștinii în societatea contemporană, dar și a mijloacelor pe care aceștia le au la îndemână pentru a depăși toate obstacolele. Partea a doua a evenimentului va fi alocată unei sesiuni de întrebări și răspunsuri, participanții fiind încurajați să pună întrebări părintelui fie direct, fie prin intermediul unor bilețele scrise.

 

Conferința se desfășoară cu binecuvântarea IPS Nifon, mitropolitul Târgoviștei. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Cătălin-Constantin Dumitru

Asociația Literata