Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.05.2021 00:12

Cuvântul care zidește


A A

Izvorul Tămăduirii

În fiecare an, ziua de vineri a Săptămânii Luminate este închinată Maicii Domnului, cea care este izvor tămăduitor al tuturor bolilor sufletești și trupești. Această sărbătoare, denumită “Izvorul Tămăduirii”, este strâns legată de sărbătoarea Învierii Mântuitorului Hristos, fiind foarte importantă, întrucât ne arată poziția și rolul Maicii Domnului în lucrarea mântuirii. Odată cu primul Paște, Maica durerii devine Maica bucuriei sfinte, care răspândește pretutindeni sămânța vieții și a Învierii. Sărbătoarea aceasta ne amintește de o minune săvârșită în apropierea Constantinopolului, în vremea împăratului Leon cel Mare (457-474), prin apa unui izvor, cu mijlocirea Maicii lui Dumnezeu. Peste acel izvor, s-a construit de către Leon și ulterior de împăratul Justinian (527-565), o biserică numită „Izvorul Tămăduirii”, biserică ce a fost distrusă de turci în 1453, la căderea Constantinopolului. De-a lungul timpului, apa acestui izvor a vindecat multe boli și a tămăduit diferite răni și suferințe și multe minuni s-au săvârșit acolo spre bucuria celor bolnavi și îndurerați. Acest izvor material ne arată Izvorul cel viu al mântuirii noastre, pe Maica Domnului, la care găsește speranță, mângâiere și încurajare tot sufletul întristat și necăjit. Pentru că este Maica Fiului lui Dumnezeu Întrupat, a putut deveni și Mama noastră. Și precum și-a îndeplinit bine rolul de Mamă față de Fiul ei Dumnezeiesc, tot așa își îndeplinește acum datoria de Mamă față de noi toți, fiii ei. Aceasta o face în Biserică, unde Maica Domnului ocupă locul central, așa cum s-a întâmplat în ziua de Rusalii, când, Duhul Sfânt pogorându-Se, ea se afla în mijlocul Apostolilor. Atâta vreme cât Hristos, Dumnezeul nostru, păstrează trupul luat din Fecioara Maria, această Mamă a Lui participă alături de Fiul ei la suferința omenirii, ușurându-o. Spre a ne convinge de puterea formidabilă pe care o are ea în fața tronului Dumnezeirii, este suficient să-l ascultăm pe Sfântul Ioan Damaschin, care zice: „Tu, Preasfântă Fecioară, ești mai de preț decât întreaga creație, că doar din tine singură Creatorul a primit pârga firii noastre omenești. Trupul Său l-a făcut din trupul tău, sângele Său din sângele tău”. Încă din primele veacuri, Maica Domnului se bucură de o cinstire deosebită în lumea creștină, care o socotește cea dintâi rugătoare și mijlocitoare înaintea Preasfintei Treimi. Pictorii se inspiră din cea mai ideală frumusețe pentru ca s-o zugrăvească și îngenunchează când îi pictează fața. Poeții îi dedică cele mai adânci și mai sublime versuri. Oratorii și scriitorii bisericești, precum și Sfinții Părinți, în scrierile și cuvântările lor, se întrec spre a-i împleti cele mai frumoase cununi de laudă. În aceste vremuri tulburi, Preasfânta Fecioară este pentru noi creștinii Maica iubirii, iertării și milei! Hristos a înviat !

Preot Cătălin Constantin Hârciu, Parohia Fieni



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale