18.04.2024 00:14

Trasee culturale prin Târgoviște

Trasee culturale prin Târgoviște
Galerie foto

RODICA VASILIU


În data de 13 aprilie 2024 a avut loc evenimentul „Cultural Walking Trail Chindia Târgovi­ște”, în cadrul Proiectului „Conservarea, restaurarea, valorificarea clădirii Fosta Școală de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale a județului Dâmbovița”, nr. A3-10/2021/24.06.2021, finanțat prin Programul RO CULTURA - APEL 1 - Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice din cadrul Granturilor SEE 2014 - 2021.

În cadrul proiectului a fost creat un traseu prin Târgoviște menit să pună în valoare principalele obiective culturale ale orașului: Complexul Național Muzeal Curtea Domnească, biserici cu valoare istorică, monumente, clădiri cu valoare arhitecturală și patrimonială.

Clădirea Fosta Școala de Cavalerie din Târgoviște este un obiectiv de pe acest traseu, înscris ca traseu permanent pe pagina Federației Internaț­ionale de Sport Popular, federaț­ie cu membri în majoritatea statelor de pe toate continentele.

Participanții la Cultural Walking au fost iniț­iați în „ritualul” mersului pe jos în ritm lejer pentru sănătate, prietenie și pace, practicat de parteneri din toată lumea.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Dâmbovița în parteneriat cu Asociația EuroTrainer, în cadrul proiectului „Conservarea, restaurarea și valorificarea clădirii Fosta Școală de Cavalerie, în vederea consolidării identității culturale a județului Dâmbovița”, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA.