08.04.2024 00:15

Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani

Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
Galerie foto

*În urmă cu aproximativ trei ani a fost începută popularea complexului cu cerbi lopătari

 

Șeful Ocolului Silvic Răcari, Cătălin Mușat, responsabil și de administrarea Complexului de Creștere Intensivă a Vânatului de la Bolovani, a făcut câteva precizări  referitoare la rezervația de vânătoare. Acesta a declarat că în urmă cu aproximativ trei ani a fost începută popularea complexului cu cerbi lopătari (Dama dama).

„În acea perioadă, am avut un țarc mic de carantină, de aproximativ o jumătate de hectar, în care am adus 19 exemplare - 15 femele și patru masculi. După finalizarea gardului împrejmuitor, care acoperă acum o suprafață de aproximativ 60 de hectare, exemplarele au fost relocate în această amenajare. În prezent, numărul acestora se situează în jurul valorii de 30”, a declarat șeful Ocolului Silvic Răcari, Cătălin Mușat.

Șeful Ocolului Silvic Răcari a subliniat că evaluarea  va fi efectuată în această primăvară, confirmând că se bucură de condiții bune de trai. În plus, a vorbit și despre planurile ample pentru viitorul complexului.

„Urmează să refacem întreaga împrejmuire a Complexului de Vânătoare de la Bolovani, acoperind aproximativ nouă hectare, și să încercăm o repopulare cu mistreți, cu mufloni și cu alte specii”, a mai precizat Cătălin Mușat.

 

 

Ștefan Khalil