19.04.2024 00:18

Polițiștii, în dialog cu școlarii

Polițiștii, în dialog cu școlarii
Galerie foto

*Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității, prioritate a polițiștilor

 

RODICA VASILIU


 

În perioada 11-17 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat 44 de activități informativ-preventive la 7 unități de învățământ din localitățile Târgoviște, Voinești și Moreni.

Activitățile desfășurate au vizat în principal prevenirea faptelor de port fără drept de obiecte periculoase, a celor de violență sau consumului de substanțe interzise, prevenirea absenteismului școlar, delincvenței juvenile, agresiunilor sexuale și a faptelor de furt.

Obiectivul vizat prin desfășurarea activităților cu caracter preventiv, a fost reprezentat de evitarea implicării elevilor în conflicte care pot degenera și conștientizarea regimului juridic al răspunderii penale aplicabile minorului.

Polițiștii le-au recomandat elevilor să adopte o atitudine pozitivă, non-conflictuală, explicându-le, într-un limbaj adecvat segmentului lor de vârstă, că este important să ia atitudine și să spună stop violenței sau oricăror abateri de la lege.