18.04.2024 00:16

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Galerie foto

Ștefan Khalil


Zona de sud a județului Dâmbovița va avea un nou nod rutier, care va fi amplasat între localitățile Petrești și Corbii Mari. Nodul rutier nou va facilita accesul direct pe Autostrada A3 și va fi situat în apropierea intrării în Uliești. Ionuț Săvoiu, ministru secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a transmis că noul nod rutier va contribui la fluidizarea traficului și va facilita intrarea și ieșirea pe Autostrada A3 pentru locuitorii din zonă.

Într-un an, maxim un an și jumătate, noul nod rutier va fi finalizat, asigurând astfel o conexiune eficientă cu Autostrada A3. Proiectul a fost demarat și a ajuns în faza de contractare sub actualul Guvern, reprezentând un pas important în îmbunătățirea infrastructurii rutiere și dezvoltarea regională” ,a declarat Ionuț Săvoiu.

În plus, secretarul de stat  a precizat că și proiectele pentru Drumurile Expres Ploiești - Găești și Târgoviște - București sunt în curs de desfășurare. Acestea se află în faza studiilor geotehnice, cu lucrări în desfășurare în zona Dragodana.

Proiectul Drumului Expres Târgoviște - București nu este blocat și se află în faza de Studiu de Fezabilitate. Sperăm să intrăm în faza de aprobare până la sfârșitul acestui an”, a adăugat secretarul de stat într-o conferință de presă.