Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.05.2022 00:20

Editorial


A A

Unde ne sunt fabricile și uzinele?

Unde ne sunt fabricile și uzinele?

Păi unde să fie? Toată suflarea românească știe: la „fier vechi”! Iar șmecherașii din „capitalismul de cumetrie”, într-o halucinantă sălbăticie s-au îmbogățit pentru toată viața. Și pentru urmași. Bună ziua și mersi și palma-n fund. Pe vremurile (regimul politic) de altădată, mai ales în crunta ”perioadă stalinistă”, dacă îndrăzneai să mârâi arătându-ți astfel nemulțumirea civică, erai chemat la partid și ți se spunea rimat – dar activiștii ăia obtuzi nici nu sesizau „umorul de situație” -, sunând a sinistră amenințare: „dai în mine (adică-n partidul comunist), dai în tine, dai în fabrici și uzine”.

În amenințarea asta rimată se ascundea un... paradox politic și economic. Adică, partidul milita pentru dezvoltarea industrială a țării, dar era una grăbit forțată pentru a asigura „clasei muncitoare, forța conducătoare a societății”, locuri de muncă, creându-i falsa iluzie că ea este stăpâna patriei, alții fiind marii sorari și beneficiari, însă și pentru a produce pentru achitarea datoriei de război, cu precădere față de URSS. Și, totuși, forțată sau nu, această industrializare, cu deosebire după 1989, a dus cu adevărat la dezvoltarea patriei și, până la un moment dat, la creșterea evidentă a nivelului de trai.

Acum, „partidul unic al clasei muncitoare” a dispărut de pe eșichier, iar democrația capitalistă pluripartidistă, cu haitele de „profitori de revoluție”, a produs, premeditat și cu o nesațiozitate criminală, colapsul industrial românesc. Cu adevărat, deci, s-a dat cu o frenezie idioată în fabrici și uzine și, ca atare, au dat în tine, românule, amărât, care nu mai ești „forța conducătoare a societății”, ci doar „forța” pentru „mașina de vot”, și de care nababii „vremurilor noi”/vechi, se tem de moarte ca nu cumva să le strici interesele meschine și afacerile oneroase/odioase și prosperul/imoralul lor nivel de trai.

Și, dacă te încumeți să cânți, cu îndreptățire, imnul „proletariatului”, ăla care începe cu îndemnul „Hai la lupta cea mare!”, cică ești comunist, pun jandarmii și polițiștii pe tine, pentru „internaționala celor ce muncesc”, ca să izbândească... internaționala globaliștilor/neocolonialistă. Asta e, lumea se... resetează după altă partitură neomarxistă.

 

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale