Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.02.2024 00:13

Apel al consilierului local PNL de la Primăria Titu, Teodor Rădoi


A A

Rolul primăriilor în colectarea noii taxe de salubritate trebuie regândit

Rolul primăriilor în colectarea noii taxe de salubritate trebuie regândit

Violeta Stanciu


Din sediul PNL Dâmbovița, unde a participat recent la conferința de presă a acestei formațiuni politice,  consilierul local PNL de la Primăria Titu, Teodor  Rădoi a cerut conducerii ADI Deșeuri să regândească rolul primăriilor în colectarea noii taxe de salubritate percepută de la agenții economici. Acesta susține că nu s-a schimbat nimic față de prima variantă și că unitățile administrativ teritoriale din județ sunt obligate să colecteze  taxa unui agent economic privat. Teodor Rădoi cere factorilor decidenți să lase primăriile să se ocupe de dezvoltarea comunităților și de creșterea calității vieții cetățenilor și să nu le mai împovăreze cu alte responsabilități, de genul „colectarea de taxe pentru alți agenți economici”.

„Legat de partea cu implicarea primăriilor, implicarea administrațiilor publice locale în acest proces de colectare a taxei de salubritate. Am hotărârea și se pare că nu s-a schimbat nimic referitor la rolul pe care trebuie să-l joace primăriile în colectarea taxei. În continuare primăriile sunt cele responsabile, prin aparatul propriu, să colecteze de la agenții economici, primăriile trebuie să-i execute pe agenții economici dacă nu plătesc această taxă și să verse fondurile la asociație. Este profund nedrept ca o primărie să se ocupe de această taxă, de colectarea ei pentru o societate comercială, o entitate privată care până acum colecta foarte bine taxa. Urmează dezbaterea finală pe această taxă, că trebuie adoptată, fac un apel la primari, la ADI Deșeuri să regândească rolul primăriilor în colectarea acestei taxe”, a semnalat Teodor  Rădoi, consilier local PNL la Primăria Titu la conferința de presă  de la PNL Dâmbovița.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale