Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.04.2024 09:23

În cadrul unui eveniment organizat de CJD Dâmbovița


A A

Norvegia, promovată la Târgoviște

Norvegia, promovată la Târgoviște

La sfârșitul săptămânii trecute, la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște a avut loc evenimentul „Norvegia, printre fiorduri norvegiene” - Unitate în diversitate”, în cadrul proiectului „Conservarea, restaurarea, valorificarea clădirii Fosta Școală de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale a județului Dâmbovița” nr. A3-10/2021/24.06.2021, finanțat prin Programul RO CULTURA - APEL 1 - Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice din cadrul Granturilor SEE 2014 - 2021. 

De la Oslo, pe „muntele vindecării”

Evenimentul a fost dedicat promovării Norvegiei - prin prezentarea unor aspecte relevante ale culturii norvegiene. Prezentarea informațiilor generale despre localizarea, organizarea și forma de guvernare a Norvegiei a fost urmată de punerea în valoare, vizuală și muzicală, a peisajelor spectaculoase ale acestei țări. Fiordurile norvegiene, nopțile albe și aurora boreală sunt printre cele mai vestite puncte de atracție pentru turiști din lumea întreagă. Toate acestea au fost admirate de participanții la eveniment, în atmosfera relaxată de la Biblioteca Județeană I. H. Rădulescu din Târgoviște.

În această călătorie vizuală, participanții au trecut prin Oslo, unde s-au plimbat prin Parcul Vigeland și au admirat, la Muzeul de Artă, celebra pictură „Strigătul”, aparținând artistului norvegian Edvard Munch.

Ibsen și Grieg i-au însoțit în lumea lui Peer Gynt. Cea mai puternică experiență a fost, probabil, aceea a urcării pe „muntele vindecării”, a intrării pe tărâmul spiritual al vikingilor și a chemării Valhallei - prin proiectarea unor scene de film de mare forță.

Mulțumiri din Norvegia

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Dâmbovița în parteneriat cu Asociația EuroTrainer, în cadrul proiectului „Conservarea, restaurarea și valorificarea clădirii Fosta Școală de Cavalerie, în vederea consolidării identității culturale a județului Dâmbovița”, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA.

De asemenea, partenerul norvegian în proiect, asociația Horten Marsjkluub, i-a mulțumit Consiliului Județean Dâmbovița pentru implicarea sa în implementarea proiectului și cooptarea acestuia în parteneriat, iar, cu acest prilej, a promovat pe pagina oficială de Facebook obiectivul turistic, care va avea un impact deosebit de puternic la finalizarea proiectului.

RO-CULTURA, program implementat de Ministerul Culturii

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu 3,3 miliarde de Euro în perioada 1994 - 2014 și cu 1,55 miliarde de Euro, în perioada de finanțare 2014 - 2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural.

Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de Euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro . Seminarul a urmărit și conștientizarea existenței, obiectivelor și a impactului Granturilor SEE, precum și a cooperării cu entități din statele donatoare.

 

 

L.D.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Calea Luminii va fi aprinsă și în acest an înainte de Paște
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița
Întreruperi de energie electrică programate
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale