29.11.2022 00:12

Ziua Sfinxului

Ziua Sfinxului
Galerie foto

*„Mă bucur să văd că, de la an la an, numărul celor care urcă în Munții Bucegi crește!’’, a remarcat președintele CJD, Corneliu Ștefan

Ieri, 28 noiembrie, a fost Ziua Sfinxului,  o zi importantă pentru iubitorii muntelui, mai ales pentru cei care nu vor să lipsească de la acest eveniment inedit. În acest an, Ziua Sfinxului  are o însemnătate și mai mare pentru dâmbovițeni, pentru că renumitele monumente ale naturii din Munții Bucegi aparțin de fapt și de drept județului Dâmbovița, și nu Prahovei, iar cea care a împărțit dreptatea în acest caz a fost instanța judecătorească.

„A devenit deja o tradiție ca în fiecare an, pe 28 noiembrie, iubitorii muntelui să celebreze Ziua Sfinxului!  Legenda spune că astăzi (n.n, ieri), fix la ora 16:45, razele soarelui formează o piramidă magică cu puteri vindecătoare. Cert este însă faptul că megalitul sculptat de vreme în forma unui chip uman și Babele din Bucegi, monumente aflate pe teritoriul județului Dâmbovița, reușesc să strângă în jurul lor oameni care apreciază muntele și ceea ce natura ne-a oferit. De asemenea, mă bucur să văd că, de la an la an, numărul celor care urcă în Munții Bucegi crește! În județul Dâmbovița sunt atât de multe lucruri frumoase de descoperit și de vizitat, iar noi vom face tot ceea ce este posibil ca acest lucru să se întâmple în cele mai bune și civilizate condiții!”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

 

 

Violeta Stanciu