27.03.2023 00:13

Ziua Poliției Române a fost marcată și în Dâmbovița

Ziua Poliției Române a fost marcată și în Dâmbovița
Galerie foto

În România, ziua de 25 martie are dublă semnificație: sărbătoarea Bunei Vestiri și Ziua Poliției Române. Ziua Poliției Române se sărbătorește o dată cu marea sărbătoare creștină din anul 2002, atunci când acest lucru a fost stipulat în mod clar în Legea 218.

În cinstea marcării a 201 ani de tradiție și continuitate în slujba cetățenilor, la Centrul Internațional de Conferințe al Universității „Valahia” din Târgoviște (Corpul K), a avut loc un eveniment special, organizat de Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița, un eveniment dedicat Zilei Poliției Române și polițiștilor dâmbovițeni.

La eveniment au participat oficialitățile locale și județene; prefectul județului, Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviște, Ionuț Ghibanu și, nu în ultimul rând, membri ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne în teritoriu.

Amfitrionul evenimentului aniversar a fost cms.șef  Viorel Polexe, șeful IPJ Dâmbovița, care după ce a dat citire mesajului chestorului general de poliție Benone Marian - Matei, Inspector general al Poliției Române, a premiat polițiștii care s-au remarcat în activitatea profesională, precum și câștigătorii competițiilor sportive

Astfel, în cadrul festivității a avut loc ceremonie de avansare în grad a polițiștilor. Astfel, au fost avansați la îndeplinirea stagiului profesional, 15 ofițeri de poliție și 56 de agenți de polițe.

Ștefan Khalil