23.03.2015 00:14

Ziua Mondială a apei

comunicat


În fiecare an, pe întreaga planetă se sărbătorește Ziua Mondială a Apei în data de 22 martie, începând din anul 1993, când a fost desemnată pentru prima dată ca Zi Mondială a Apei de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite. De atunci ONU stabilește anual o temă ce evidențiază problemele specifice referitoare la apa potabilă.

Tema aleasă pentru anul 2015 este „Apa și dezvoltarea durabilă”, țările lumii reunindu-și eforturile pentru modul în care va fi gestionată apa în viitor, pledând pentru reducerea poluării și gestionarea durabilă și echitabilă a resurselor de apă dulce. Apa și asigurarea ei ridică probleme de importanță strategică de mare complexitate, fiind una din cheile dezvoltării umane durabile.

Este de datoria noastră, a oamenilor, să asigurăm ca apa să realizeze funcțiile sale de întreținere a vieții și de ridicare a nivelului de trai și, de aceea, fiecare dintre noi trebuie să acționeze pentru prevenirea și reducerea poluării, protecția mediului înconjurător și promovarea unei utilizări durabile a apei. Știind că nevoia de apă este permanentă, Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița depune eforturi pentru ca apa potabilă să nu lipsească nimănui, pentru utilizarea eficientă, protejarea și gestionarea durabilă a resurselor de apă.

 

director general CATD, ing. Mircea Constantin