03.12.2021 00:13

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități
Galerie foto

*Potrivit statisticilor oferite de instituția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, în noiembrie 2021 erau înregistrați, în Dâmbovița, 18248 adulți cu dizabilități și 1707 copii cu dizabilități

 

În fiecare an, pe 3 decembrie este marcată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Potrivit statisticilor oferite de instituția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, în luna noiembrie 2020, erau înregistrați 17880 de adulți cu dizabilități și 1629 copii cu dizabilități, iar în noiembrie 2021, sunt înregistrați 18248 adulți cu dizabilități și 1707 copii cu dizabilități.

„Persoanele cu dizabilități au nevoie de tot sprijinul și înțelegerea celor din jur și nu trebuie să uităm că pot fi la fel de activi și eficienți ca cei fără dizabilități. Este firesc, uman și moral să le acordăm șansa de a ne fi colegi de școală sau de serviciu, prieteni și chiar familie! Mai mult decât atât, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița atrage atenția că singura dizabilitate a oamenilor este reprezentată de incapacitatea de a simți iubire față de semeni! Dizabilitatea nu înseamnă o viață anormală, singurătate sau respingere, dizabilitatea înseamnă o viață adaptată, socializare, prietenie, distracție și chiar o mai mare putere de empatie față de cei din jur, înseamnă răbdare și toleranță! Din păcate, dizabilitățile nu sunt doar înnăscute, ci și dobândite pe parcursul vieții, în urma unor situații mai puțin fericite, astfel că și cei fără probleme fizice sau mintale trebuie să se adapteze să trăiască alături de cei care au nevoie de sprijin. Toleranța este cuvântul cheie în relațiile dintre oamenii din toate categoriile, iar persoanele cu dizabilități au nevoie de integrarea în colectivitate mai mult decât orice fel de tratament”, a transmis directorul general Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Dâmbovița, Ionela Sandu.

 


Ștefan Khalil