27.10.2014 00:07

Ziua Armatei Române, sărbătorită în județul Dâmbovița

Ziua Armatei Române, sărbătorită în județul Dâmbovița
Galerie foto

❚ Manifestări omagiu pentru Armata Română și eroii ei au avut loc la Târgoviște, Titu și Răcari

CORVIN DUMITRICĂ,

PETRE DRĂGUȚOIU


 

În fiecare an, la sfârșit de octombrie, este marcată Ziua Armatei Române, amintind de victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația horthystă de la 25 octombrie 1944. La Târgoviște, evenimentul a avut loc la Monumentul Eroilor din Garnizoana Teiș.

Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului de Stat și oficierea serviciului religios. Au urmat alocuțiunile reprezentanților autorităților publice locale și județene și cea a comandantului Garnizoanei Târgoviște, col. Nicolae Antonie. Sărbătoarea Armatei Române de la Târgoviște s-a încheiat cu depuneri de coroane și defilarea gărzii de onoare.

Ceremonia militară a Zilei Armatei Române a coincis cu aniversarea a 93 de ani a Regelui Mihai I al României. La Garnizoana Teiș, a avut loc și un simpozion, la care au susținut comunicări col. (r) Gheorghe Șerban - fost comandant al Garnizoanei și gl.bg. (r) Constantin Tănase - președintele Asociației „Cultul Eroilor” filiala Dâmbovița. Au fost înmânate medalii omagiale, urmate de un program literar-artistic susținut de copii ai militarilor dâmbovițeni.

Și la Titu, au fost săvârșite slujbe religioase și au fost depuse coroane la Monumentul Eroilor Căzuți în Primul Război Mondial de la Titu-Târg și la Monumentul Eroilor Revoluției Române din Decembrie 1989 din Titu-Gară, iar la Răcari, reprezentanții primăriei și localnicii au desfă- șurat un steag tricolor de peste 200 de metri, sub privirile impresionate ale trecătorilor, localnici și persoane aflate în tranzit.