23.07.2014 00:18

Zilele Orașului Găești, compromise politic

Zilele Orașului Găești, compromise politic
Galerie foto

❚ În pericol sunt și alte două manifestări, “Zilele Bibliotecii” și Festivalul “Povestea vorbei”, dacă majoritatea din CL Găești nu aprobă un buget pentru cele două acțiuni la următoarea rectificare

 

VIOLETA STANCIU


 

Ziua “Sfântului Ilie” (20 iulie) a trecut “pe sec”, la fel ca și “Zilele Orașului Găești”, care au fost ignorate în acest an din vina consilierilor majoritari (PDL și PNL) din forul deliberativ al orașului, care nu au dorit să aloce, în cadrul ședinței ordinare din luna martie 2014, niciun leu pentru organizarea acestui eveniment.

 

Motiv pentru care găeștenii nu s-au mai putut bucura, așa cum o făceau în alți ani, de “Zilele Orașului”. Pentru două zile, localitatea îmbrăca haine de sărbătoare, iar cetățenii participau în număr mare la activitățile organizate cu acest prilej.

“Chiar dacă ele reprezentau o tradiție, chiar dacă și comunele cu bugete mult mai mici își păstrează tradiția de a-și sărbători Zilele comunei, la noi, prin «voința» consilierilor PNL și PDL, nu vor mai avea loc. Probabil manifestarea de succes de anul trecut i-a speriat! Ce-i drept, dumnealor nu ne-au onorat cu prezența la nicio manifestare”, a declarat recent primarul orașului Găești, Dan Eugen Iagobuță.

{GOOGLE_AD_BOX1}


Niciun ban nu a fost alocat la capitolul Cultură și sport

Acesta însă nu este singurul eveniment care nu s-a ținut la Găești. Pentru că la capitolul Cultură și sport suma alocată de consilierii majoritari din Consiliul Local Găești este zero lei, există riscul ca alte două manifestări cu tradiție și deosebit de importante ale orașului să aibă aceeași soartă. Este vorba despre “Zilele Bibliotecii” și Festivalul “Povestea vorbei”. Singura șansă ar fi alocarea unui buget pentru cele două acțiuni culturale la următoarea rectificare.

“Oricât de la îndemână ar fi astăzi documentarea pe internet, biblioteca, arta și cultura vor rămâne multă vreme sanctuarele în care istoria se întâlnește cu prezentul și cu viitorul”, a adăugat primarul orașului.

Rămâne de văzut dacă majoritatea PDL-PNL din Consiliul Local Găești va ține cont și de interesele cetățenilor orașului, nu numai de interesele de partid și de grup.