07.09.2021 00:10

Ziduri pare favorită

Ziduri pare favorită
Galerie foto

Fotbalul dâmbovițean s-a reluat după o pauză foarte lungă, cauzată de pandemia de COVID-19, iar noua ediție de campionat la nivelul Ligii a 4-a este una foarte interesantă. Patru echipe luptă cu șanse reale pentru câștigarea titlului județean, care duce la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, iar pe această listă se regăsesc Gloria Cornești, Roberto Ziduri, Recolta Gura Șuții și Străjerii Târgoviște. Toate cele patru echipe au în lot jucători cu prezențe la nivel național, astfel, putem spune că acesta este cel mai interesant sezon din ultimii ani în Liga a 4-a.

Competiția este una interesantă, există și alte echipe cu potențial în afară de cele patru amintite mai sus, dar, cu siguranță, dintre ele se va alege campioana județeană. Ținând cont de startul de sezon pe care îl are, reușind să învingă atât Gloria Cornești, cât și Recolta Gura Șuții, favorită în acest sezon pare a fi Roberto Ziduri. Cu un lot solid, care cuprinde atât jucători cu experiență, cât și juniori interesanți, echipa are șanse mari să se impună în acest sezon, mai ales că vine și cu un antrenor care promite multe, Marius Rotaru.

Sezonul este încă la început, dar faptul că echipa din Ziduri a reușit să învingă atât Gloria Cornești, cât și Recolta Gura Șuții, demonstrează că formația lui Dan Negriloaia are planuri mari. Victoriile împotriva celor două contracandidate sunt cu atât mai importante dacă ținem cont de faptul că au fost obținute în deplasare. Pentru fotbalul dâmbovițean, această luptă de la nivelul Ligii a 4-a reprezintă un progres, pentru că e nevoie de mai multe echipe care să spere la promovarea într-un eșalon național. S-a investit mult la Roberto Ziduri, s-au adus jucători interesanți în fiecare pauză competițională și cred că acolo chiar se dorește promovarea.

Rămâne de văzut cum vor gestiona cei de la Ziduri acest sezon, care nu este unul deloc ușor, chiar dacă Roberto a început bine, cu victorii pe linie. În privința programului, lucrurile se mai liniștesc acum, pentru că echipa din Ziduri are meciuri cu adversari considerați mai slabi, însă nici acestea nu vor fi ușoare, iar Marius Rotaru trebuie să își capaciteze jucătorii pentru a nu avea parte de surprize neplăcute.

Cosmin Sava