31.01.2023 00:20

Zelenskiada (II)

Zelenskiada (II)
Galerie foto

Preoții români sunt batjocoriți ca și cum bolșevismul stalinist s-a reîntors din tenebre, bisericile incendiate și închise – pentru că, chipurile, ar fi cuiburi de spioni de-ai Kremlinului -, tineri luați cu arcanul și trimiși să moară într-un război care nu este al lor, de parcă acest nefericit de Zelenski nu ar vrea altceva decât o purificare etnică. Budapesta, văzându-și consângenii hăituiți, i-a îndesat căciula pe cap lui Zelenski: n-o să voteze intrarea în NATO și UE a Ucrainei.

Bucureștiul n-are nimic de zis. Doarme, bine mersi, în opinci. Nu, el e generos, ucrainenii sunt în război, de ce să le facă viața și mai amară, lasă să-l calce Zelenski pe căpățână! Are dreptate înțeleptul academician Răzvan Theodorescu atunci când, pe bună dreptate supărat, a îndemnat ca România să-și arate colții spre Kiev. Toată compasiunea creștinească pentru poporul ucrainean ucis de un an de zile, dar asta nu scuză Președinția, Parlamentul și Guvernul României de a nu-i bate obrazul lui Zelenski ale cărui apucături îi sfidează și umilesc pe românii din Maramureșul istoric, din Bucovina de nord și Basarabia de sud.

Și de ce, pentru că România are toată îndreptățirea să nu-și revendice teritoriile rășluite de I.V. Stalin? Poate că-l va aduce la rațiune pe eroul gonflat Zelenski. Dacă. Dar, se pare că și la Cotroceni, și la Palatul Victoria, nu-și mai amintește nimeni că România își poate exercita dreptul de veto și la NATO și la Bruxelles. Cineva parcă le-ar fi ordonat s-o lase mai ușor cu pianu’ pe scări.

 

 

George Coandă