09.02.2016 23:13

Zeci de pietoni și șoferi sancționați

Zeci de pietoni și șoferi sancționați
Galerie foto

❚ Primii au fost amendați pentru că au fost surprinși traversând strada neregulamentar, ceilalți – nu mai puțin de 22 de șoferi – s-au ales și cu amendă și cu permisele suspendate pentru o lună după ce au fost surprinși neacordând prioritate pietonilor


În data de 8 februarie a.c., polițiștii de la rutieră și ordine publică au acționat în județ pentru prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicați pietonii angajați în traversarea drumurilor publice, precum și pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu acordă prioritate pietonilor care traversează regulamentar strada. Astfel, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale pietonilor depistați în timp ce traversau strada prin locuri nepermise.

De asemenea, față de 22 de conducători auto care nu au respectat normele rutiere privind acordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea drumului public s-a luat măsura sancționării contravenționale, precum și cea de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 zile. Poliția rutieră atrage atenția tuturor participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație.

Conducătorilor auto li se recomandă să circule cu prudență, cu viteză adaptată condițiilor meteo-rutiere și să acorde o atenție sporită pietonilor, iar pietonilor să traverseze prin locuri marcate ori semnalizate, iar în lipsa acestora, pe la colțul străzii, după o asigurare prealabilă.

 

Compartimentul relații publice al IJP Dâmbovița