16.02.2021 00:18

Vouchere de vacanță tăiate, o lovitură pentru industria HORECA

Vouchere de vacanță tăiate, o lovitură pentru industria HORECA
Galerie foto

❚ „Cunosc oameni care se duceau în concediu numai pentru că aveau acele vouchere și nu exagerez cu nimic. Numai pentru că primeau acele vouchere se duceau în concediu”

 

VIOLETA STANCIU


Vouchere de vacanță tăiate, concedii medicale neplătite de un an de zile! Acestea sunt doar două dintre ,,minunățiile” Guvernului PNL-USR PLUS despre care a vorbit ieri, în cadrul conferinței de presă de la PSD Dâmbovița, secretarul general al acestei formațiuni politice, Daniel Cristian Stan, primar al municipiul Târgoviște. Prin tăierea voucherelor de vacanță, spune edilul Târgoviștei, s-a dat o lovitură puternică în primul rând industriei HORECA, pentru că voucherele reprezentau un balon de oxigen pentru industria ospitalității care și așa trece prin momente foarte dificile din cauza pandemiei de COVID-19. ,,Într-un moment în care industria hotelieră a fost lovită atât de crunt, vii și ce faci? Nici măcar balonul acesta de oxigen nu vrei să-l mai acorzi industriei HORECA? De ce? Pentru că acele vouchere de vacanță nu erau menite neapărat să ajute salariatul, menirea lor era de a sprijini industria hotelieră, o industrie oricum foarte lovită în acest moment. Cunosc oameni care se duceau în concediu numai pentru că aveau acele vouchere și nu exagerez cu nimic. Numai pentru că primeau acele vouchere se duceau în concediu. S-a terminat și cu asta, să se descurce fiecare cum poate, ne spune d-ul Cîțu, un domn care a declarat, domnia sa, punctual, că educația și sănătatea nu reprezintă priorități și asta dovedește prin bugetul pe care îl propune, pentru că la sănătate este un buget diminuat cu circa 11%...”, a declarat secretarul general al PSD Dâmbovița, Daniel Cristian Stan, primarul Târgoviștei.

Concedii medicale neplătite de un an de Guvernul PNL angajatorilor!

Un alt semnal de alarmă tras de secretarul general al PSD Dâmbovița este că Guvernul PNL nu a mai plătit concediile medicale angajatorilor de circa un an de zile, iar acest lucru se întâmplă în plină pandemie de coronavirus! Un exemplu elocvent în acest sens este chiar Primăria Târgoviște... ,,Această reducere la sănătate, cu 11%, înseamnă analizele decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru că aici va fi cea mai mare problemă.... Oricum nu se decontează decât câteva zile pe lună în momentul de față și gândiți-vă unde vom ajunge. Vă dau un exemplu de la Primăria Târgoviște, nu știu la ceilalți angajatori care este situația, dar mă gândesc că este similară. Știți de cât timp nu a mai plătit acest Guvern concediile medicale angajatorilor, pentru că angajatorii potrivit legii sunt obligați să plătească primele 3-5 zile, iar după aceea Casa de Asigurări de Sănătate trebuie să le suporte... Știți de când? De un an de zile. Acest Guvern, de un an de zile, nu a mai dat bani angajatorilor pe concediile medicale în condiții de pandemie. Ce s-ar fi întâmplat dacă nici angajatorii nu ar fi plătit către salariații concediile medicale. Ar fi stat acasă bolnavi fără să primească niciun ban. Cam așa arată lucrurile în acest moment pe zona de sănătate... Cu șapte incendii majore, 30 de oameni morți în aceste incendii, tu tai bugetul la sănătate... Nu pot să spun decât să vă fie rușine. Este un act de o iresponsabilitate nemaiîntâlnită până în acest moment”, a mai precizat Daniel Cristian Stan, la conferința de presă de la PSD Dâmbovița de la începutul acestei săptămâni.