15.09.2022 00:09

Vom avea parte de un an interesant

Vom avea parte de un an interesant
Galerie foto

COSMIN SAVA


 

În ultimele sezoane, lucrurile erau clare în fotbalul mic județean. Echipe precum Gloria Cornești, Roberto Ziduri, Recolta Gura Șuții sau Străjerii Răzvad luptau pentru titlul de campioană județeană și puține erau momentele în care aceastea făceau pași greșiți, bătălia pentru primul loc fiind decisă mai mereu în partidele directe.

De această dată, lucrurile stau diferit, pentru că în acest început de sezon, echipele din Ziduri, Gura Șuții și Răzvad au pierdut deja puncte importante în fața unor adversare care erau considerate a fi mai slabe valoric. Ținând cont de faptul că cele trei echipe au în continuare un lot valoros, dar au pierdut puncte, ne face să înțelegem că sunt și alte formații care s-au întărit serios și care sunt capabile să producă rezultate bune.

Se joacă frumos în fotbalul mic dâmbovițean, s-au înregistrat multe surprize, nu mai există scandaluri în fiecare etapă și lucrurile par a merge în direcția potrivită. Membrii afiliați lasă impresia că au înțeles care sunt regulile pe care trebuie să le respecte și că acestea sunt făcute doar ca să-i ajute să progreseze, nu să-i încurce. Liga a 4-a pare că a crescut în valoare față de stagiunea trecută, iar acest lucru nu poate decât să-i bucure pe reprezentanții AJF, pe reprezentanții echipelor, dar și pe microbiștii care sunt cu ochii pe competiția de elită a fotbalului județean.

A trecut mult timp de când județul nostru nu a mai oferit o formație capabilă să promoveze în Liga a 3-a și sper ca lucrurile să arate diferit în acest sezon. Este un lucru bun faptul că avem o competiție mai tare, în care echipele care își doresc primul loc trebuie să lupte cu toate puterile pentru a obține punctele puse în joc, asta îi ajută să progreseze.

Ne așteaptă un sezon foarte interesant, care a început într-un mod plăcut. S-au scurs puține etape, mai avem un drum lung de parcurs până la finalul stagiunii, dar avem destul de multe elemente care să ne ofere speranțe că vom avea o competiție puternică, care să îi ajute pe toți participanții să progreseze, pentru că despre asta este vorba. Echipele dâmbovițene încep să urmeze drumul pe care ar fi trebuit să-l parcurgă de ani buni. Bine că se întâmplă acest lucru și acum, pentru că niciodată nu e prea târziu.