27.08.2014 00:18

Voluntarii Crucii Roșii Dâmbovița, la competiția națională de intervenție la dezastre

Voluntarii Crucii Roșii Dâmbovița, la competiția națională de intervenție la dezastre
Galerie foto

❚ Aceasta va avea loc săptămâna viitoare, la Poiana Brașov

VIRGIL VOINESCU


130 de voluntari de Cruce Roșie din mai multe țări europene, Danemarca, Bulgaria, Ungaria și România, între care și doi voluntari ai Crucii Roșii Dâmbovița, respectiv Adina Grasu și Roxana Apetrei, au fost cuprinși în Tabăra Internațională de Pregătire pentru Dezastre organizată de Societatea Națională de Cruce Roșie din România de la Eforie Sud din perioada 10- 17 august, potrivit secretarului Crucii Roșii Dâmbovița, Eugen Florea, formator de calificare profesională al Crucii Roșii Dâmbovița.

Voluntarii au avut posibilitatea de a participa la opt ateliere de lucru de perfecționare în acordarea primului ajutor premedical în caz de dezastru.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

„Programul de pregătire le-a oferit participanților cunoștințe despre utilizarea generatorului de curent, montarea corturilor, lucru într-o bucătărie de campanie, organizarea unei tabere de sinistrați, precum și intervenția la un dezastru produs de un cutremur de magnitudine 7,7 grade pe scara Richter, cu 42 de victime”, a explicat Eugen Florea.

După acest stagiu de pregătire, echipa de intervenție la dezastre a Crucii Roșii Dâmbovița va participa la faza națională a competiției de intervenție la dezastre ce se va desfășura la Poiana Brașov, în perioada 5-7 septembrie.

„La această competiție vor participa echipaje din toate zonele, din toate euroregiunile din România”, a precizat secretarul filialei dâmbovițene al Crucii Roșii.