07.10.2014 13:08

Voineștiul vrea bani europeni pe exercițiul 2014-2020

Voineștiul vrea bani europeni pe exercițiul 2014-2020
Galerie foto

❚ Pentru 2015, primul an de depunere a proiectelor europene, autoritățile locale și-au făcut deja planul ❚ Se au în vedere două proiecte: primul privește restaurarea și introducerea în circuitul turistic a unei cruci monument istoric, datând din vremea domnitorului Mihai Viteazul, iar al doilea proiect – modernizarea centrului civic

VIOLETA STANCIU


Autoritățile din comuna Voinești și-au stabilit deja strategia de dezvoltare a localității pentru perioada 2014-2020. Conștient că urmează o nouă perioadă de implementare a proiectelor europene, iar 2015 va fi primul an de depunere a acestora, primarul Sandu Gabriel și-a făcut planul de bătaie pentru accesarea banilor europeni. Două obiective se află în atenția edilului și anume: restaurarea unui monument istoric categoria A – o cruce de pe timpul domnitorului Mihai Viteazul) și reabilitarea centrului civic al comunei.

„Îmi doresc să scriu două proiecte: unul pe POR, măsura 5.1 privind restaurarea crucii pe care o avem în localitate, din anul 1397. Aș vrea să fac legătura prin niște alei din centrul comunei, de la primărie, la Crucea lui Mihai Viteazul și să mergem până la bisericuța din lemn de la Oncești. Vreau să introduc în circuitul turistic național și internațional aceste monumente istorice. Al doilea – vreau să fac un proiect de 4 milioane euro, tot pe POR. Este vorba despre reabilitarea centrului civic. Aici fac referire la tot centrul comunei și modernizarea prin asfaltare a 6 kilometri de drumuri comunale. Este vorba despre toate străzile din satul Voinești”, ne-a declarat primarul comunei.